0
EURO 2024

Serbia's Aleksandar Mitrovic (C) celebrates a goal with temmates during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

SRBIJA JE PRVA OTPOZADI: Naša reprezentacija je u ovom pogledu najgora na EURU!

Objavljeno: 26.06.24 u 22:25

Jako loše!

Fudbalska reprezentacija Srbije je završila svoje učešće na Evropskom prvenstvu sa samo jednim postignutim golom u tri utakmice, što je čini najneuspešnijim timom turnira u tom pogledu.

Ova statistika jasno ilustruje nedostatak ofanzivne pretnje našeg tima, bez obzira na napore selektora Dragana Stojkovića da naglasi druge aspekte igre kao što su veći broj pasova od protivnika.

Nažalost, na terenu je bilo očigledno da naš tim nije uspeo da se izbori sa protivnicima, što je naročito vidljivo u poređenju sa drugim ekipama koje su u istoj fazi takmičenja postigle više golova.

Piksijeva strategija, koja se oslanjala na ofanzivnu igru, nije uspela da se izbori sa defanzivnim pristupima protivnika, a rezultat toga je bio minimalan broj postignutih golova.

Dok su neki drugi timovi uspeli da pronađu rešenja u napadu, naša reprezentacija nije uspela da iskoristi svoje potentne igrače kao što su drugi najbolji golgeter Serije A i najbolji strelac u istoriji Srbije.

Ovo postavlja pitanje o efikasnosti Piksijevih taktičkih ideja i njihovoj sposobnosti da se prilagode izazovima na evropskom nivou.

Ukupno gledano, Evropsko prvenstvo je pokazalo da je odbrana bila jača strana naše ekipe, za razliku od ofanzive koja nije ispunila očekivanja. Ova situacija bi mogla da postavi nova pitanja za selektora u budućnosti, ukoliko zadrži svoju poziciju na klupi reprezentacije.

13
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter