2
EURO 2024
Dragan Stojković Piksi, Zvezdan Terzić

FOTO: Starsport

PIKSI DOBIJA OTKAZ? Sprema se čistka u Fudbalskom savezu, Zvezdan Terzić rešenje?

Objavljeno: 26.06.24 u 16:25

Vreme je da fudbalska Srbija doživi određene promene

Prema nezvaničnim informacijama Telegrafa, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, neće ostati na svojoj poziciji nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu. Iako je Piksi izjavio da ne postoji klauzula u njegovom ugovoru sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS) koja bi omogućila raskid u slučaju loših rezultata, njegova smena je neizbežna zbog lošeg plasmana u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Pored smene selektora, FSS očekuje opsežna reorganizacija. Prema informacijama Telegrafa, odluka o smeni Piksija i promenama u savezu dolazi nakon nekoliko skandala i loših odluka unutar FSS-a, uključujući i rezervaciju leta za reprezentaciju sa hrvatskom avio-kompanijom, umesto sa domaćom.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić bili su nezadovoljni radom FSS-a, posebno nakon što su saznali za ovu grešku. Vučić je svoje nezadovoljstvo izrazio i tokom medijskih obraćanja, naglašavajući da FSS više nema njegovu podršku.

Problemi FSS-a nisu novost, jer su počeli još tokom Svetskog prvenstva u Kataru, kada su čelnici saveza i selektor bili optuženi za uzimanje velikih premija za plasman na turnir, a organizacija je bila pod velikim znakom pitanja.

Nakon što su jedva prošli kvalifikacije za EURO u relativno slaboj grupi, neuspeh na prvenstvu je bio kap koja je prelila čašu. Na turniru je Srbija postigla samo jedan gol i imala samo šest šuteva na gol, a golman Predrag Rajković je bio najbolji igrač ekipe.

Promene su sada neizbežne, a očekuje se da će FSS ubrzo objaviti planove za reorganizaciju. Spekuliše se da bi Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, mogao preuzeti neku od vodećih pozicija u FSS-u, iako je on nedavno izjavio da je fokusiran samo na Zvezdu.

Predstoji nam vrelo fudbalsko leto u Srbiji, sa mnogim promenama koje bi mogle značajno uticati na budućnost srpskog fudbala.

U nastavku možete glasati na anketi da li Dragan Stojković Piksi treba da ostane selektor Srbije ili ne.

Da li Piksi treba da ostane selektor reprezentacije Srbije?
Loading ... Loading ...
21
17

2 Komentara

  1. Sjasi Kurta da uzjase Murta. Vidic da vodi savez.licnost kome se klanjaju u celom svetu. Covek koji voli Srbiju vise nego sebe i voli fudbal isto toliko. Vucic takodje ostavka…sta se mesa u FSS?!!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter