0
EURO 2024
Kilijan Mbape, Romelu Lukaku

FOTO: X/@equipedefrance , X/@BelRedDevils

NAZIRU SE PAROVI OSMINE FINALA EURA: Francuska i Belgija igraju veliki derbi na startu nokaut faze EP!

Objavljeno: 26.06.24 u 20:27

Ostalo je još dve utakmice da se odigraju u grupnoj fazi posle čega će sve biti jasnije

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva, te nažalost neće biti u fokusu ove naše vesti o 16 najboljih evropskih selekcija.

Prvu utakmicu 29. juna od 18 časova odigraće Švajcarska i Italija, definitivno meč u kome će Azuri biti blagi favoriti, ali uopšte ne bi bilo iznenađenje da njihove severne komšije naprave iznenađenje i plasiraju se u četvrtfinale EURA.

U 21 čas istog dana domaćin Nemačka će igrati protiv Danske, a mogao je i protiv Srbije. Panceri su apsolutni favoriti i definitivno jedna od reprezentacija koje su u najboljoj formi. Danci su disciplinovana ekipa i to je nešto preko čega će tražiti svoju šansu za iznenađenje, ali i ona je mala.

Samo dan kasnije 30. juna Engleska će najverovatnije igrati protiv Holandije, a ukoliko Češka večeras pobedi Tursku onda će njihov rival Slovačka. Protiv Oranja će Englezi svakako imati mnogo teži zadatak, pre svega zbog bezidejne igre koju su do sada prikazali, dok su Slovaci na papiru samo lakši rival, ali ni protiv njih im neće biti lako.

Španija će gotovo izvesno igrati protiv Slovačke, a opet ukoliko Češka pobedi Tursku upravo će Turci biti njihovi rivali. Jasno je da će „Crvena furija“ biti apsolutni favorit u bilo ko da joj dođe od pomenutih selekcija.

Pravi derbi ćemo gledati 1. jula između Francuske i Belgije. Nijedna ni druga ekipa nisu pokazale previše, definitivno da su Francuzi favoriti u ovom duelu, ali Belgija ima znanje i umeće da pomrsi račune velikom favoritu.

Portugal će istog dana od 21 časa igrati najverovatnije protiv Mađarske, uz eventualni duel sa Slovenijom. Jedna od najkompletnijih selekcija predvođena Kristijanom Ronaldom već je viđena u završnici EURA.

Završnicu osmine finala opet će igrati Rumuni i to kako sada stvari stoje protiv Slovenije, a opet uz pobedu Češke nad Turskom, to će biti selekcija Holandije. Naravno bolji rasplet za Rumune je duel sa Slovenijom gde je teško predvideti konačan epilog, dok protiv Oranja biće autsajderi.

Austrija će zaključiti 2. jula u 21 čas osminu finala EURA i to protiv drugoplasirane ekipe iz grupe F za sada to je Turska, ali može da bude Češka ako savlada pomenutu ekipu večeras od 21 čas. Čini se da po prikazanoj igri Austrijance možemo da okarakterišemo kao favorite u odnosu na bilo koju od dve pomenute selekcije.

Sve u svemu očekuje nas zanimljiva završnica Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter