2
EURO 2024
Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić

Aleksandar Mitrovic Sergej Milinkovic-Savic Serbia - Slovenia, UEFA Nations League June, 5. 2022. Belgrade, Serbia. 5.6.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MITROVIĆ I SMS: Da li je vreme za povratak iz pustinje?

Objavljeno: 26.06.24 u 18:10

Pad u igri je primetan, a oni sigurno još uvek mogu da igraju fudbal u Evropi

Pre više od deset godina, scena iz Kragujevca i dalje se prepričava među fudbalskim entuzijastima. Partizan je tada, pod vođstvom Vuka Rašovića, gostovao Radničkom, a pritisak na desnom boku postao je neizdrživ.

Pomoćni trener Zvonko Varga tada je šapnuo Rašoviću:

Menjaj Pauljka da on ne bi menjao nasRašović je reagovao uvođenjem Vojislava Stankovića, oslanjajući se na umeće Saše Ilića, i crno-beli su osvojili dragocene bodove u trci za titulom.

Danas, sličan pritisak osećaju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, oslonci srpske reprezentacije. Na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, njihova igra bila je daleko od očekivane, ostavljajući mnoge navijače razočaranima. U anketi HotSporta, u kojoj je učestvovalo preko 1000 ljudi, čak 90% ispitanika smatra da Dragan Stojković Piksi ne treba da ostane selektor Srbije.

Mitrović i Milinković-Savić: Boravak u Saudijskoj Arabiji i njegov uticaj

Boravak u Saudijskoj Arabiji očigledno je ostavio traga na igri Mitrovića i Milinković-Savića. Tokom boravka u Rijadu, njihova forma opala je, a to se jasno videlo na terenu u Nemačkoj. Mitrović, rekorder po broju golova za Srbiju, nije bio precizan nijednom, dok je Milinković-Savić pravio greške koje su koštale tim. Njihov uticaj u napadu i sredini terena značajno je opao, a to se reflektovalo i na rezultate reprezentacije.

Pritisak da se vrate u Evropu

Mnogi veruju da bi povratak u Evropu bio najbolje rešenje za Mitrovića i Milinković-Savića. U evropskim ligama, gde se igra fudbal visokog intenziteta, njihova forma bi se verovatno poboljšala, što bi koristilo i reprezentaciji. Sa 30 i 29 godina, oni još uvek imaju priliku da biraju gde će igrati, i povratak u jače lige mogao bi im doneti ne samo bolju formu već i bolji status u reprezentaciji.

Sudbina reprezentacije Srbije

Srbija je na Evropskom prvenstvu osvojila svega dva boda u tri utakmice, a mnogi krive selektora Stojkovića za lošu igru tima. Iako statistika njegovog mandata pokazuje određeni uspeh, javnost je jasna u svom nezadovoljstvu. Pitanje ostaje: Da li će Stojković ostati selektor i kako će se Mitrović i Milinković-Savić oporaviti od lošeg nastupa? Navijači Srbije nadaju se boljim danima i povratku svojih najboljih igrača u formu koja ih je nekada krasila.

4
3
2 Komentara
  1. Kičmu igre naseg tima cinio je tandem Tadić-Mitrović.. On nas je odveo i u Katar, i sada u Nemacku.. Ceo tim je bio podredjen igri ovog tandema, i to je funkcionisalo kako-tako. Onog trenutka kada je Stojkovic razbio taj siste(tandem) mi smo pukli.. Zasto je to Stojkovic radio? Verovatno zato sto misli da ako je bio veliki igrac, a bio je, da moze biti i veliki trener, a ne moze… Kad neko slusa njegov govor vidi da je u pitanju osoba koja je sa naporom zavrsila osnovnu skolu. Zar takav čovek treba da drzi motivacioni govor? Poslednja njegova izjava …“ ..da Danci nisu sa Marsa i da ne lete..“.. pokazala je da oni NISU, a izgleda mi JESMO.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter