0
Evroliga
Majk Daum

Mike Daum, #24 of Anadolu Efes Istanbul during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Anadolu Efes at Stark Arena on December 01, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KO JE MAJK DAUM? Otkrivamo šta novo pojačanje Crvene zvezde donosi timu sa Malog Kalemegdana! (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.24 u 17:12

Majk Daum će biti novi igrač crveno-belih

Crvena zvezda pažljivo gradi tim za novu košarkašku sezonu, a poslednje pojačanje dolazi u vidu iskusnog američkog krilnog centra Majka Dauma. Ovaj 206 cm visoki i 107 kg teški košarkaš zvanično se pridružio crveno-belima, čime je postao četvrto pojačanje kluba nakon uspešne prošle sezone.

Daum, rođen 30. oktobra 1995. godine, ima bogato iskustvo igranja u Evropi. Nakon što je završio koledž karijeru na Saut Dakota Stejt, gde je bio uvršten u treći Ol-Amerikan tim 2019. godine, nastupao je za Obradoiro u Španiji, Dertonu Tortonu u Italiji i Anadolu Efes u Turskoj. Svojim igrama u Evroligi privukao je pažnju Crvene zvezde, koja ga je dovela u svoje redove.

Njegova specijalnost je igra na poziciji krilnog centra, gde se ističe preciznim šutem i izuzetnim fizičkim predispozicijama. Prošle sezone u Evroligi imao je procenat šuta za tri poena od 41,3% (19/46). Osim šuterskih sposobnosti, poznat je po dugim rukama, sjajnom tajmingu i košarkaškom instinktu.

Majk Daum je tokom karijere pokazao neverovatne napadačke sposobnosti. Na koledžu je beležio proseke od 25,3 poena i 11,7 skokova u završnoj sezoni. U Evropi je takođe bio uspešan, postižući 14,1 poen i 7,1 skokova u Italiji, dok je u Anadolu Efesu beležio 8,0 poena i 4,7 skokova po meču.

Iako su skauti isticali njegove nedostatke u odbrani i sporije pozicioniranje, Daum je unapredio ovaj segment igre tokom boravka u Anadolu Efesu. Njegov dolazak u Crvenu zvezdu predstavlja značajno pojačanje, posebno na poziciji krilnog centra.

Trener Janis Sferopulos može biti zadovoljan što je u timu dobio vrlo kvalitetnog igrača koji će dodatno ojačati redove Crvene zvezde u borbi za nove titule.

18
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter