1
EURO 2024

FOTO: Printscreen/X/ EURO2024

GRUZIJA JE HIT EURA: Turska pobedila Češku, Gruzini savladali Portugal i obezbedili nokaut fazu! (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.24 u 22:57

U poslednjim utakmicama grupne faze Evropskog prvenstva, Turska je pobedila Češku rezultatom 2-1, dok je Gruzija uspela da savlada selekciju Portugala, 2-0.

U grupi F, prolazak u nokaut fazu obezbedili su Portugal, Turska i trećeplasirana Gruzija!

Češka je već u dvadesetom minutu utakmice ostala sa igračem manje. Antonin Barak je dobio dva žuta kartona za veoma kratak vremenski period.

Turci su tokom prvog poluvremena imali veći posed lopte i više udaraca na gol, ali je su Česi imali opasnije šanse, a nakon prvih 45 minuta ostao je rezultat 0-0.

Na početku prvog poluvremena, reprezentacija Turske je krenula vrlo ofanzivno, imao je Kenan Jildiz šansu, a samo par trenutaka posle, reprezentacija koju vodi Vićenco Montela povela je golom Hakana Čalhanoglua.

Češka je napala, Tomas Šori je imao priliku, a iz istog napada su Česi uspeli da izjednače, a strelac gola bio je Tomas Souček.

Turci su u dobokoj nadoknadi stigli do pobede, a strelac gola bio je Dženk Tošun.

Reprezentacija Gruzije povela već u drugom minutu utakmice kada je najveća zvezda reprezentacije Hviča Hvarachelija postigao gol nakon asistencije Mikautadzea.

Portugalci su tokom celog prvog poluvremena napadali, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Velike šanse su imali, Ronaldo, dva puta i Konseisao, ali nisu uspeli da izjednače.

U 53. minutu, reprezentativac Gruzije Kiteišvili je pao nakon starta u šesnaestercu i nakon provere VAR-a, dosuđen je penal. Najstrožu kaznu materijalizovao je asistent prvog gola Mikautadze i Gruzijci su poveli 2-0.

1
0

1 Komentara

  1. Tako se igra, srcem i znanjem a ne kao ovi nasi – dali sve od sebe ali … Gruzini su izgubili od Turske u prvom kolu ali su isto igrali dobro. Svaka cast! Reci ce neko u opravdanju nasih mlakonja (nisu svi doduse isti bili i svaka cast pojedincima) eto svi igraju fudbal pa i Portugal izgubi – to je jeftino opravdanje. Videcemo nas u kupu nacija. Kako igramo odrace nas tzv. Svajcarci ponovo, a o Spancima i Dancima da ne pricamo.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter