0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Rumunije

FOTO: Twitter/@EURO2024

BEZ POBEDNIKA U GRUPI E: Rumunija, Belgija i Slovačka prošle dalje, Ukrajina sa četiri boda mora kući! (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.24 u 19:54

Bilo je napeto do samog kraja

Fudbalske reprezentacije Rumunije i Slovačke odigrale su nerešeno 1:1 u meču trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u okviru grupe E, čime su obe selekcije obezbedile plasman u nokaut fazu.

Prvu ozbiljnu šansu su imali Rumuni. U 10. minutu Raciju je sjajno šutirao unutar kaznenog prostora, ali je njegov udarac odlično odbranio Dubravka.

Slovaci su već u 22. minutu imali sjajnu priliku. Haraslin je centrirao, delovalo je da je Hancko samo zakačio tu loptu, ali je ona prošla pored stative.

Samo dva minuta kasnije videli smo i prvi gol. Ondrej Duda odlično koristi centaršut Kucke i smešta loptu iza mreže Nice.

Nepunih deseta minuta kasnije stigao je odgovor Rumuna. VAR je utvrdio da je Hancko napravio prekršaj u kaznenom prostoru, tako da je dosuđen penal koji je u pogodak pretvorio Razvan Marin.

U nastavku Rumuni su krenuli odlično. Dragušin je šutirao iskosa, ali je lopta u 61. minutu preletela preko prečke.

Tri minuta kasnije stigao je odgovor Slovaka. Strelec snažno šutirao prema golu Rumuna, ali je Florin Nica još jednom odlično reagovao.

U drugom meču dana igrale su Belgija i Ukrajina, a taj susret je završen 0:0, tako da je Belgija takođe obezbedila prolaz dalje, a Ukrajina je eliminisana.

Prvo poluvreme nam nije donelo maltene ništa vredno naročitog pomena. De Brujne i Lukaku su imali solidne prilike, kao Dovbik na drugoj strani, ali onih pravih šansi za gol nije bilo u prvih 45 minuta.

Pravu ozbiljnu priliku na meču imala je Belgija. Janik Karasko je umalo iskoristio asistenciju u 73. minutu, ali je Trubin odlično reagovao.

Odličnu šansu za pogodak u 91. minutu su imali Ukrajinci, ali je golman Belgije odlično reagovao i tako sprečio novo iznenađenje.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter