3
Evroliga
Željko Obradović

Head Coach Zeljko Obradovic of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart bet and Real Madrid at Stark Arena on March 21, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by David Damnjanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZANU PROPAO JOŠ JEDAN POSAO: Velika želja crno-belih potpisala ugovor sa novim klubom!

Objavljeno: 25.06.24 u 09:53

Partizan neće dobiti novo pojačanje u reketu, barem za sada

Američki košarkaš Džonatan Motli, koji je prošlu sezonu briljirao u Fenerbahčeu, neočekivano je odlučio da svoju karijeru nastavi u Hapoelu iz Tel Aviva. Ovaj 29-godišnji centar, visok 2.06 metara, potpisao je dvogodišnji ugovor sa izraelskim klubom i sledeće sezone će nastupati u Evrokupu.

U medijma se prethodnih nedelja pisalo o tome da bi Motli mogao u beogradski Partizan, ali je sada jasno da od toga neće biti ništa.

Motli je prošle sezone ostvarivao impresivne rezultate u turskoj ligi, sa prosekom od 14,5 poena i 4,9 skokova po utakmici, pomažući Fenerbahčeu da osvoji šampionat i kup. U Evroligi je beležio 11,2 poena i 4,2 skoka po utakmici, igrajući prosečno 18 minuta u 19 utakmica kao starter. Njegov tim je stigao do polufinala ovog prestižnog takmičenja.

Pre dolaska u Evropu, Motli je igrao u NBA ligi, gde je proveo jednu sezonu u Dalas Maveriksima i dve u Los Anđeles Klipersima. Svoju evropsku karijeru započeo je u ruskom Lokomotiv Kubanu, pre nego što je prešao u Fenerbahče, gde je igrao poslednje dve sezone.

Sportski direktor Hapoela, Džordž Hinas, izjavio je povodom ovog transfera:

Veoma smo srećni što možemo da najavimo dolazak Džonatana u Hapoel Tel Aviv. Ovo je igrač sa jedinstvenim sposobnostima u odbrani i napadu, što će nam doneti veliku snagu na terenu. Ovaj potpis jasno pokazuje koliko su naše ambicije visoke za narednu sezonu i želim da čestitam upravi kluba na ovom važnom potezu.

Motli će sledeće sezone igrati u Evrokupu, što dodatno povećava očekivanja od Hapoela Tel Aviva u ovom takmičenju.

7
5

3 Komentara

  1. Motley je izvanredan igrac, tu nema dilema. Ali, novac odlucuje , a odlucuju i neke druge stvari, zelje trenera, pristanak i zelje igraca. Cudi me da je igrac pristao da ode u klub koji nece igrati EL?! Nesto mi je tu cudno, ali otkrice se to, treba malo vremena.

    1
    0
    Odgovori
  2. Samo nam napišite kada je to Partizan zvanično razgovarao ili poslao ponudu igraču ili njegovom menadžeru. Pišite malo istine u današnje vreme laži i izmišljotina.

    5
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter