0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Srbije

Serbia's players celebrate goal during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

MOGU LI SRBIJA I PIKSI DA SRUŠE DANCE? Istorija nam govori da se ne nadamo previše! (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.24 u 09:12

Srbija nije imala dobrog iskustva u mečevima protiv Danske

Fudbalska reprezentacija Srbije suočiće se sa Danskom u odlučujućem meču trećeg kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Ova utakmica će odrediti da li će „Orlovi“ nastaviti svoj put u nokaut fazi ili će završiti svoje učešće u grupnoj fazi šampionata.

Srbija se do sada tri puta sastajala sa Danskom. Poslednji put su odmerili snage 29. marta 2022. godine u prijateljskom susretu pred početak Lige nacija. Tada su „Orlovi“ doživeli težak poraz od 3:0. Sastavi obe reprezentacije bili su slični današnjim, sa nekoliko izmena, kao što je zamena Kaspera Dolberga sa Rasmusom Hojlundom u napadu i nekoliko rotacija u odbrani. Vezni red su i tada, kao i sada, činili Kristijan Eriksen i Pjer Emil Hojbjerg.

U tom prijateljskom meču, Srbija je igrala ofanzivno, stvarala šanse, ali je to ostavilo prostor Dancima da postignu ubedljivu pobedu. S obzirom na važnost predstojeće utakmice, očekuje se da će obe ekipe igrati taktički opreznije.

Pored tog susreta, Srbija i Danska su se dva puta sastajale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Te kvalifikacije su bile neuspešne za Srbiju, koja je završila iza Portugalije, Albanije i Danske sa samo četiri boda. Posebno se pamti incident sa albanskim dronom na „Marakani“, zbog čega je utakmica bila prekinuta i dodeljena pobeda Albaniji. Danska je tada lako savladala Srbiju, prvo u Beogradu sa 3:1, a potom na svom terenu sa 2:0.

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, Danska je dva puta remizirala, prvo sa Slovenijom (1:1), a potom i sa Engleskom (1:1). Srbija je, s druge strane, pretrpela poraz od Engleske (1:0) i remizirala sa Slovenijom (1:1).

Sada je trenutak za prvu pobedu Srbije protiv Danske, onu koja bi „Orlove“ mogla da odvede u nokaut fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter