0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Srbije

FOTO: Starsport

IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA? Ovo su šanse koje analitičari Orlovima daju za plasman u osminu finala EURA!

Objavljeno: 25.06.24 u 10:42

Srbija zna za šta igra večeras protiv Danske

Mogućnost i šanse Srbije za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u fudbalu značajno su se promenile nakon remija Italije i Hrvatske, kao i pobede Španije nad Albanijom.

Prema najnovijim analizama, Srbija više nema šanse da završi na prvom mestu u grupi C. Preostala je još jedna utakmica u grupnoj fazi, a „Orlovi“ će se suočiti sa Danskom, dok će Engleska igrati protiv Slovenije. Najnovije procene daju izabranicima Dragana Stojkovića Piksija 26% šanse da završe na drugom mestu, 18% šanse da budu treći i 56% šanse da završe na četvrtom mestu. Kada je reč o prolasku u osminu finala, Srbija ima 37% šanse da se plasira dalje.

Pored toga, postoji 13% šanse da se Srbija nađe među osam najboljeplasiranih ekipa na turniru. Šanse za plasman u polufinale su 5%, dok su šanse da igraju finale takođe 5%. Kada je reč o osvajanju turnira, šanse Srbije su svega 2%.

Ishodi poslednjih utakmica u grupi C biće ključni za konačnu sudbinu „Orlova“ na ovom Evropskom prvenstvu. Takođe, rezultati u drugim grupama mogu uticati na to da li će Srbija proći među najbolje trećeplasirane ekipe.

Dok čekamo na završne mečeve, ostaje da vidimo da li će Srbija uspeti da se izbori za mesto u osmini finala i nastavi svoju borbu na turniru.

Zanimljivo, kada je reč o pobedniku turnira, trenutno najveće šanse sa 17% daju se Francuskoj. Na drugom mestu je Španija sa 15%, dok Nemačka i Portugal dele treće mesto sa po 11% šansi, a četvrta je Holandija sa 10% šansi da dođe do titule.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter