0
Lifestyle
pexels.com/

FOTO: pexels.com

SPORTSKE POVREDE I OBOLJENJA: Evo kako da ih se rešite na prirodan način!

Objavljeno: 25.06.24 u 12:25

Profesionalni sportisti, pa i rekreativci, često se mogu susretati sa nizom zdravstvenih problema i oboljenja. Upravo to može poremetiti karijeru ozbiljnim sportistima, dok kod rekreativaca može smanjiti želju za sportom i fizičkom aktivnošću.

Ipak, to ne bi trebalo da vas brine, jer danas postoji niz opcija i tretmana, od kojih su mnogi prirodni, nisu invazivni, te su samim tim pristupačni i profesionalcima, ali i onima koji treniraju radi fizčkog zdravlja i boljeg izgleda.

Oboljenja mogu biti razna, od uganuća i preloma, do raznih osipa po koži. Svaka povreda mora se tretirati posebno. Kod velikih upala mišića i spazama najčešće se preporučuju fizioterapije, kao i druge metode laserskog lečenja upaljenih tkiva. U takvim slučajevima odmor je neophodan, dok se nakon oporavka preporučuju laganiji treninzi. Takođe, veoma su česti i razni osipi po koži, ali i gljivice, te je tu postoje priordne kreme koje mogu ublažiti, ali i trajno otkloniti problem.

Najbolja krema za gljivice na preponama – kako je izabrati i koristiti?

Gljivične infekcije čest su problem među sportistima, naročito onima koji se bave sportovima gde je pojačano znojenje i trenje, poput trčanja ili fudbala. Gljivične infekcije mogu se javiti na stopalima, usled dugog nošenja čarapa i patika, ali i na preponama zbog samog trennja i sportske opreme koja je često napravljena od sintetičkih materijala. Krema za gljivice na premonama može brzo pružiti olakšanje i rešiti problem, ali je važno pravilno je koristiti i izabrati. Jedna od najboljih krema za gljivice na preponama je krema sa origanom, obzirom da origano dokazano ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Ovaj tip kreme lako se nanosi, a pored toga što će brzo ukloniti gljivice i što je sve na prirodnoj bazi, ona takođe i pomaže u sprečavanju pojave novih infekcija, a takođe može ublažiti i svrab nakon uboda komarca i drugih insekata.

Naravno, prvo i osnovno je da se posavetujete sa farmaceutom i lekarom pre nego što krenete sa tretmanom. Obzirom da ovo stanje može biti bolno i veoma neprijatno,  važno je da vam farmaceut preporuči najbolju kremu za gljivice na preponama ili stopalima. Ipak, važno je da znate da stručnjaci najčešće kod ovakvih oboljenja preporučuju prirodne preparate, jer oni efikasno smanjuju svrab, crvenilo i upalu, bez da dodatno štete vašoj koži.

Takođe, veoma je važno da obratite pažnju na higijenu, jer time možete sprečiti i ponovno pojavljivanje gljivične infekcije. Redovno menjajte opremu za trening, a bilo bi dobro da patike provetravate, te da koristite razne sprejeve protiv znojenja za stopala. Takođe, prilikom tretiranja gljivične infekcije kremom, obavezno obratite pažnju na higijenu i suvoću područja na koje nanosite kremu. Ukoliko simptomi ne prolaze i nakon nekoliko nedelja, nephodno je da ponovo konsultujete svog lekara, koji može preporučiti dalju treapiju i alternativne tretmane.

Apoteka online – brzi pristup neophodnim preparatima

Moderan način života dovodi do potrebe za brzim i lakim pristupom lekovima i suplementima, kako kod profesionalnih sportista, tako i kod rekretivaca. Upravo tu na scenu stupa apoteka online, koja pruža jednostavno rešenje za informisanje, ali i naručivanje svih neophodnih preparata.

Ovaj tip savremene apoteke omogućava vam da pregledate širok spektar proizvoda, čitate recenzije, ali i dobijete stručne savete iz udobnosti svog doma. Ovo je posebno korisno za sve one sa gustim rasporedom, a posebno je pogodno kada se dogodi da u određenoj apoteci u vašem kraju nema određenog proizvoda na stanju. Pa, umesto da se vozikate i jurite po gradu, lagano možete prelistati proizvode online putem i poručiti ono što vam treba. Pored toga, apoteka online putem često nudi određene akcije i popuste, što može biti dobro za vaš kućni budžet. Ipak, pre poručivanja proizvoda uvek se konsultujte sa lekarom ili farmaceutom, jer to je prvi korak ka pravilnom saniranju svih povreda i oboljenja.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter