2
EURO 2024

Aleksandar Vucic during Group G UEFA EURO 2024 qualifying football match between Serbia and Bulgaria in Leskovac, Serbia on Nov. 19, 2023. photo: Pedja Milosavljevic

ALEKSANDAR VUČIĆ POŽELEO SREĆU SRBIJI: „Molim fudbalere da se bore za zemlju!“

Objavljeno: 25.06.24 u 18:32

Srbija igra večeras protiv Danske

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je novoizgrađeni Nacionalni trening centar – Multifunkcionalnu dvoranu u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, gde je poručio sportistima da će država nastaviti da ulaže u sport i do 2027. godine obradovati ih potpuno novim sadržajima i dvoranama.

I zato vas samo molim da svom svojom snagom, energijom budete posvećeni. Vi jeste primer našim mladim ljudima, u vas gledaju naša deca i što više vi uspeha imate to ćete im biti i veći idoli. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu zemlju,“ rekao je Vučić sportistima koji su ga dočekali u novom trening centru.

Predsednik je izrazio zahvalnost trenerima i svima koji brinu o sportistima.

Beskrajno hvala na ogromnom angažmanu, na velikom trudu i mi ćemo nastaviti da ulažemo i verujem da ćemo do 2027. još mnogo vas obradovati potpuno novim sadržajima, potpuno novim dvoranama i siguran sam da ćete doneti još bolje rezultate – poručio je Vučić.

Povodom večerašnje fudbalske utakmice sa Danskom, Vučić je rekao da nije preveliki optimista, ali da srpskim fudbalerima, zajedno sa ostalim sportistima, šalje mnogo pozitivne energije.

I molimo naše fudbalere da nas obraduju dobrom igrom, pa sad rezultat kakav bude, da se bore za Srbiju, želimo im pobedu i prolaz, a onda Nemci dolaze da se igramo sa njima pa da prođemo i Nemce – rekao je Vučić.

Predsednik je zahvalio sportistima na veličanstvenom dočeku i podsetio na izreku u sportu i na Olimpijskim igrama – da je važno učestvovati. Naglasio je da je ipak važno biti uspešan u sportu i da država želi da obezbedi najbolje moguće uslove našim sportistima.

– Naše je da vam obezbedimo sve moguće uslove a rezultati će, ako ne budu sad, doći sledeći put – poručio je Vučić.

Naveo je da malo ko u Evropi ima ovakve uslove za treniranje.

Radite, borite se i pobeđujte, za svoju zemlju, za svoju Srbiju, kada nosite državnu zastavu i grb Srbije tada predstavljate Srbiju i tada je svaki građanin uz vas svim srcem i svom snagom – istakao je Vučić.

Kazao je da bi trebalo videti da na Košutnjaku obezbede sportistima koji nisu iz Beograda mogućnost prenoćišta kao i menzu.

Vučić je naglasio da je država uložila 20 miliona evra u halu, kako bi naši sportisti imali najbolje uslove.

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter