1
EURO 2024
Albanci

FOTO: Printscreen/YouTube

SKANDAL NA MEČU ŠVAJCARSKE: Albanci opet razvili zastavu terorističke OVK i provocirali Srbe! (FOTO)

Objavljeno: 24.06.24 u 08:22

Hoće li UEFA i sada reagovati?

Evropski fudbal ponovo je potresen kontroverzom nakon što je na utakmici između Švajcarske i Nemačke primećena zastava albanske terorističke organizacije OVK. Incident se desio tokom međunarodnog susreta, što je izazvalo burne reakcije i pitanja o sigurnosnim merama na stadionima.

OVK
FOTO: Printscreen/X

Postavlja se pitanje kako je zastava, koja se ne odnosi na nijednu od zemalja učesnica, dospela na utakmicu. Incident je odmah privukao pažnju javnosti, a mnogi su osudili ovaj čin kao provokaciju koja nema mesta u sportu.

Takođe, ovo otvara diskusiju o tome kako UEFA planira da spreči unos kontroverznih simbola na sportske događaje u budućnosti. Organizacija se našla pod pritiskom da pojača mere bezbednosti i obezbedi da sport ostane van političkih kontroverzi.

Utakmica je na kraju završena rezultatom 1:1, sa Nemačkom koja je izjednačila u poslednjim minutima meča. Bez obzira na rezultat, ovaj incident je ostavio gorak ukus i postavio mnoga pitanja koja čekaju odgovor.

0
0
1 Komentara
  1. U Švajcarskoj, Albanska dijaspora je najbrojnija. To dokazuje i sama činjenica o ,ne malom broju, naturalizovanih švajcaraca u samoj fudbalskoj reprezentaciji koji vode poreklo iz gore navedene Albanije. S toga, i ne čudi nas mnogo takvo ponašanje navijača , ali me ljuti što takvo ponašanje nije pripisano švajcarskim navijačima ,jer su oni ti koji su se tako ponašali.Gledao sam utakmicu i ja nisam video niti jednog navijača sa Albanskom zastavom ili dresom ,već su to bili isključivo obeležja Švajcarske ,koja je inače igrala protiv Nemačke.Čisto da podsetim.
    Živela Srbija!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter