2
EURO 2024
Rade Bogdanović

FOTO: Printscreen/YouTube

RADE BOGDANOVIĆ ISPROZIVAO ALBANCA: „Zato što je on jedan primitivac!“

Objavljeno: 24.06.24 u 11:34

Bogdanović nije štedeo reči

UEFA je donela odluku da kazni fudbalera Albanije, Mirljinda Dakua, suspendujući ga na dve utakmice, nakon što je nakon meča sa Hrvatskom brutalno vređao Srbiju i Severnu Makedoniju.

Daku je kažnjen zbog nedoličnog ponašanja i izjava koje su izazvale kontroverze na evropskoj fudbalskoj sceni. Incident je bio predmet oštrih kritika, a među onima koji su osudili njegovo ponašanje našao se i Rade Bogdanović, koji nije štedeo reči.

Shvatljivo je, zato što je primitivac. Dođeš na EURO da igraš za reprezentaciju i uhvatiš se na kraju megafona da bi pokazao neki svoj stav ili da se nekom dodvoriš. Nije njegov problem jer on je primitivac. Sa primitivcem možeš i ovako i onako, ali poenta je stav UEFA. Blaga kazna, šalješ poruku navijačima da sutra dođu sa megafonom ili da bacaju na teren – rekao je Bogdanović na „RTS-u“ i dodao:

Mogu da shvatim da mu je to neko i naredio, nisu oni akademski ljudi svi. Ali, ovo je prvi put da sam video jedan ozbiljan primitivizam na evropskom takmičenju. UEFA je tu ponovo podbacila.

Odluka UEFA da suspenduje Dakua na dve utakmice sada stavlja akcenat na disciplinu i poštovanje pravila na evropskim fudbalskim terenima, dok će incident i dalje biti tema razgovora u fudbalskim krugovima širom kontinenta.

80
4

2 Komentara

  1. A zar nije primitivizam kad srpski navijaci donesu transparent na utakmici ugrckoj gdje pise noz zica srebrenica ..sta je to .to je srpski fasizam gosp.Bogdanovicu.zar ne reci .to nije nista sta vama treba govoriti velicate ratne zlocince murale po beogrsfu ratka mladica a svi znamo sta je uradio taj vas general.morate svi srbi da se malo zamislite.

    1
    1
    Odgovori
    • Hary, Buzdovane…Huligana imaš svuda ali ovde se radi o čoveku koju predstavlja jednu celu naciju. Ako si uopšte čitao tekst.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter