0
EURO 2024

FOTO: X/ @DFB_Team

NEMCI U PROBLEMU: Moraće da menjaju štoperski tandem u potencijalnom meču sa Srbijom!

Objavljeno: 24.06.24 u 22:02

Suspenzija i povreda su u pitanju

U završnici trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva, Nemačka je golom Niklasa Filkruga izbegla poraz i sačuvala lidersku poziciju, ali se suočava s potencijalno velikim problemom. Selektor Nemačke, Julijan Nagelsman, suočava se sa mogućnošću da osminu finala dočeka bez svog standardnog štoperskog tandema.

Glavni razlog za zabrinutost je povreda Antonija Ridigera, koji je tokom sinoćnje utakmice zadobio istegnuće butnog mišića nakon proslave Filkrugovog gola. Prema pisanju Bilda, Ridiger je povredu zadobio u finišu meča i držeći se za butni mišić, završio na travi.

Sportski direktor reprezentacije Nemačke, Rudi Feler, izjavio je za Bild da povreda nije ozbiljna, ali da će Ridiger teško biti spreman za utakmicu osmine finala, koja se igra 29. juna.

Ne izgleda dramatično, ali činjenica je da će Toniju biti teško da zaigra u subotu – izjavio je Feler.

Ukoliko Ridiger ne uspe da se oporavi, Nagelsman će morati da formira novi štoperski tandem. Dodatni problem je i suspenzija Džonatana Taa, koji je dobio drugi žuti karton protiv Švajcarske i mora da odradi kaznu na narednoj utakmici.

Prema pisanju Bilda, Taa bi trebalo da zameni Niko Šloterbek, koji je sinoć dobio priliku da igra umesto štopera Leverkuzena u poslednjih pola sata. Ukoliko Ridiger ne bude spreman, Šloterbek bi mogao da čini tandem sa Valdemarom Antonom (Štutgart) ili Robinom Kohom (Ajntraht), jednim od dvojice preostalih štopera na raspolaganju Nagelsmanu.

Šloti i Valdi su konkurencija jedan drugom, nisam mogao da ih uvedem obojicu, ali obojica zaslužuju šansu jer rade vrlo dobro. Rekao sam već, imam poverenje u čitav tim – izjavio je Nagelsman nakon sinoćne utakmice.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter