0
EURO 2024

FOTO: Printscreeen/Youtube

KONFERENCIJA ZA MEDIJE REPREZENTACIJE SRBIJE: Dragan Stojković Piksi pred najbitniji meč za Srbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 24.06.24 u 17:40

Evo šta kaže selektor Srbije!

Na konferenciji za medije, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, zajedno sa štoperom Strahinjom Pavlovićem, izneo je svoje viđenje pred ključni meč poslednjeg kola grupe C Evropskog prvenstva protiv Danske, koji se igra u utorak od 21.00 čas.

„Orlovi“ imaju jedan osvojen bod i za prolazak u osminu finala najverovatnije će im biti potrebna pobeda protiv Skandinavaca. Stojković je istakao:

Jako mi je drago što ćemo sutra igrati od 21.00. Najbolji uslovi su tada. Danska poseduje odlične igrače i igraju čvrst fudbal. Nisu do sada pobedili, ali ni izgubili. To je vrlo dobro organizovana ekipa, igraju ozbiljno. Biće to meč ‘licem u lice’. Nadam se da ćemo promeniti istoriju naših mečeva. Učinićemo sve što možemo kako bismo odigrali kako treba i pronašli put do protivničke mreže.

Selektor je dodao:

Ja svoje saigrače posmatram kao tim, forsiramo taj timski stil ponašanja od prvog dana, pre tri godine. Nije u redu da izdvajam pojedince, pa ću se suzdržati. Delujemo organizovano, kao tim, svaki igrač daje svoj doprinos, nema pojedinaca koji se ističu. Tim je uvek bio i uvek će biti najvažniji. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem, zajedno smo već mesec dana, njihovo ponašanje je besprekorno. Izuzetno su kultivisani, nema problema u obavljanju obaveza. To nas karakteriše, možda neko želi da to promeni, ali mi smo čvrsti i ne dozvoljavamo da bilo šta poremeti našu harmoniju.

Stojković je zaključio:

Dosta pažnje posvećujemo tome da ne dozvolimo protivniku 15-20 minuta na početku meča. Kada se ‘uspostavimo’, stvari dolaze na svoje mesto, trudićemo se da poboljšamo naše performanse što je više moguće. Moguće je da je u pitanju strah od protivnika ili psihološka priprema… Razgovaramo o tome i verujem da smo dobro odigrali prethodne dve utakmice sa Englezima i Slovencima, nadam se da će treća biti u istom ritmu i da ćemo se radovati pobedi.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter