0
Kladionica
Balkan Bet

FOTO: Balkan Bet

FONDACIJA BALKAN BET URUČILA DONACIJU RVAČKOM KLUBU KRAGUJEVAC

Objavljeno: 24.06.24 u 11:13

Obeležen Olimpijski dan kroz podršku sportu

Fondacija Balkan Bet seriju CSR aktivnosti koje sprovodi u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, a kroz koje promoviše vrednosti olimpijskog obrazovanja, završila je u Kragujevcu uručenjem donacije Rvačkom klubu Kragujevac. U ime Balkan Bet Fondacije, donatorski ček je uručio reprezentativac Srbije u rvanju Aleksandar Komarov, član tima Srbija na Olimpijskim igrama u Parizu.  

O važnosti donacije za rad Rvačkog kluba Kragujevac govorila je Sonja Jakovljević, predsednica kluba, koja je tom prilikom istakla:

Mi smo mali klub, velikih ljudi. U ime kluba i u lično ime bih izjavila veliku zahvalnost predstavnicima Fondacije Balkan Bet, gradu Kragujevcu, Rvačkov savezu Srbije i naravno našoj Srbiji koja prepoznaje rad, trud i vrednost naših sportista. Iz srca Šumadije odlazi takmičar rvačkog kluba Kragujevac, Aleksandar Komarov na Olimpijske igre, gde ce predstavljati sebe, naš grad i našu zemlju i narod Srbije. Mlade nade kluba Jakovljević Ognjen i Emilija će nastupati u sastavu reprezentacije na Evropskom juniorskom prvenstvu. Nadamo se da će to uticati na još veću promociju našeg sporta i biti motiv deci da treniraju i nastave njihovim stopama.

Da su ovakvi događaji od velike važnosti za Grad Kragujevac, svojim prisustvom je potvrdio i Predrag Stevović, član gradskog veća za sport, koji je tom prilikom poručio sledeće:

U ime lokalne samouprave Grada Kragujevca i rvačkog kluba Kragujevac, želim da izrazim iskrenu zahvalnost Balkan Bet Fondaciji na velikodušnoj donaciji. Ova podrška je od izuzetnog značaja za naš klub i našeg sportistu, Aleksandra Komarova, koji će predstavljati našu zemlju na predstojećoj Olimpijadi u Parizu. Zahvaljujući ovoj podršci, uveren sam da će Aleksandar i naš klub nastaviti da postižu izuzetne rezultate i da će dostojno predstavljati naš grad i našu zemlju. Ovaj čin solidarnosti i podrške sportu u našem gradu je neprocenjiv i služi kao primer drugima.

U ime Fondacije Balkan Bet donatorski ček je uručio rvač Aleksandar Komarov, član Olimpijskog tima koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu i tom prilikom izjavio:

U susret Olimpijskim igrama u Parizu, Fondacija Balkan Bet, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, sprovodi niz društveno odgovornih aktivnosti. Upravo je podrška lokalnim sportskim klubovima, poput ove donacije koju danas uručujemo RK Kragujevac, ključna za razvoj mladih talenata u Srbiji. Kao neko ko je ceo svoj život posvetio sportu, svestan sam koliko je važno imati podršku zajednice i institucija. Ova donacija nije samo novčani doprinos, već i simbol posvećenosti razvoju rvanja i omogućavanju boljih uslova za treniranje i napredak svih članova RK Kragujevac.

Drago mi je što našu seriju CSR aktivnosti kroz koje promovišemo vrednosti olimpijskog obrazovanja završavamo u Kragujevcu promovišući vrednost Fizička aktivnost i promocija zdravog načina života. Rvanje je sport koji promoviše fizičku snagu, mentalnu disciplinu i etičke vrednosti, koje u celini čine jednog dobrog sportistu i čoveka. Nadamo se da će naša donacija pomoći rad Rvačkog kluba Kragujevac i doprineti da on iznedri neke nove šampione koji će braniti boje Srbije na takmičenjima, među kojima je i ono najvažnije, Olimpijske igre – rekla je Jelena Stančić, menadžerka korporativnih komunikacije kompanije Balkan Bet.

Simbolično, za ovaj događaj odabran je 23. jun kada se širom sveta proslavlja Olimpijski dan. Olimpijski dan ustanovljen je 1948. godine i obeležava se 23. juna svake godine u znak sećanja na dan kada je osnovan Međunarodni olimpijski komitet, tj.dan kada su rođene moderne Olimpijske igre.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter