0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Srbije

FOTO: Starsport

UEFA DONELA ODLUKU: On će deliti pravdu na meču Srbija – Danska!

Objavljeno: 23.06.24 u 10:44

Srbiju čeka meč odluke

UEFA je danas u 10.00 časova zvanično objavila delegiranje sudija za odlučujuću utakmicu fudbalske reprezentacije Srbije protiv Danske, koja će se igrati u utorak na Evropskom prvenstvu.

Uprkos spekulacijama u medijima pre dva dana da će Danijele Orsato iz Italije suditi ovaj meč, UEFA je potvrdila da će ulogu glavnog sudije preuzeti Francuz Fransoa Leteksje. Pored Orsata, koji će večeras suditi meč između Švajcarske i Nemačke, Leteksje će imati asistenciju svojih sunarodnika Sirila Munijea i Mehdi Rahmunija, dok će četvrti sudija biti Donatas Rumšas iz Litvanije.

VAR soba će takođe biti dobro popunjena iskusnim arbitrima. Glavni VAR sudija biće Bastijan Dankert iz Nemačke, uz asistenciju Fedaji Sana iz Švajcarske i Pola van Bokela iz Holandije.

Delegat utakmice biće Arturs Gajdels iz Letonije, dok će suđenje nadgledati poznati bivši španski sudija David Fernandez Borbalan. Borbalan je nedavno bio glavni sudija na uzbudljivom meču između Hrvatske i Albanije koji je završen rezultatom 2:2.

Interesantno je da će drugi meč iz grupe Srbije takođe suditi Francuz. UEFA je poverila ovaj zadatak Klemonu Turpanu, kojem će pomagati Nikola Dano i Benžamen Paže, dok je za četvrtog sudiju postavljen Halil Umut Meler iz Turske.

Sve oči će biti uprte u sudije i njihove odluke, jer će mečevi u utorak biti ključni za dalji tok takmičenja.

0
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter