0
EURO 2024

ELBASAN, OCTOBER - OCTOBER 08: Albania's fans cheer their team before the Euro 2016 qualifying football match between Albania and Serbia at the Elbasan Arena in Elbasan on October 08, 2015. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

SRAMAN POTEZ ALBANACA: Pokušali da nameste Srbe kod UEFA, a onda su raskrinkani! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 23.06.24 u 09:56

Albanci opet prave žrtve od sebe

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu, albanski navijači su izazvali burne reakcije svojim rasističkim uvredama i vandalizmom, a dodatno su pogoršali situaciju širenjem lažnih informacija na društvenim mrežama. Ovi incidenti su zgrozili fudbalsku javnost širom Evrope.

Albanski navijači su počeli da šire neistinite tvrdnje kako su srpski navijači skandirali „Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji“. Snimak ovog navodnog skandiranja brzo se proširio, ali ubrzo su se oglasili slovenački navijači koji su prisustvovali utakmici i demantovali ove optužbe.

Jedan slovenački navijač je posebno istakao laži albanskih navijača:

Prijatelju, bio sam pored sektora sa srpskim navijačima. Prestani da širiš laži. Jedino šta su oni skandirali bilo je ‘Kosovo, Srbija’. Pevanje koje se čuje na snimku je ‘Obli, Oblak, ti si naš junak’. To nema nikakve veze sa Srbijom – napisao je jedan slovenački navijač i tako razotkrio njihov pokušaj laži i prevare.

U međuvremenu, UEFA je pokrenula istragu protiv Hrvatske i Albanije zbog sramotnog skandiranja „Ubij Srbina“ na utakmici između ove dve selekcije. Fudbalski savez Hrvatske (HNS) tvrdi da uvrede nisu došle sa tribina gde su bili smešteni njihovi navijači, već da su albanski navijači bili ti koji su skandirali.

Dok UEFA razmatra moguće kazne, očigledno je da albanski navijači koriste lažne snimke i laži da napadnu srpske navijače. Fudbalska javnost apeluje na UEFA da konačno reaguje i zaustavi ovakvo ponašanje.

Očekuje se da UEFA preduzme konkretne korake kako bi se ovakvi incidenti sprečili u budućnosti i osigurao fer i sportski duh na stadionima. Navijači, igrači i sportski radnici širom Evrope nadaju se brzom i pravednom rešenju ove situacije.

2
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter