0
EURO 2024
Veljko Birmančević

Serbia's Veljko Birmancevic (R) vies with Slovenia's Benjamin Verbic (L) during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

PIKSI NE KORISTI BIRMANČEVIĆA KAKO TREBA? Evo šta mladi srpski reprezentativac misli o svojoj poziciji na terenu! (VIDEO)

Objavljeno: 23.06.24 u 14:01

Birmančević pre EURA nije igrao ono što danas zovemo ving bekom

Fudbalska reprezentacija Srbije suočava se sa ključnim mečom protiv Danske u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Utakmica će se odigrati u utorak u Minhenu, a „Orlovi“ su svesni da im samo pobeda garantuje plasman u osminu finala. Nakon prva dva kola, Srbija je osvojila samo jedan bod, što čini ovaj meč presudnim za nastavak takmičenja.

U nedelju je održana konferencija za medije, na kojoj se novinarima obratio Veljko Birmančević. Jedno od postavljenih pitanja odnosilo se na njegovu ulogu u timu, s obzirom na to da je do sada igrao na različitim pozicijama.

Birmančević je obično pokrivao mesto krilnog beka u nacionalnom timu, dok je u Sparti igrao iza napadača. Na pitanje o svojoj poziciji, odgovorio je:

Ovde sam da se borim za Srbiju, nije bitno gde igraš, svi znaju da sam ofanzivan i da igram iza špiceva, ako igram na ving beku, to sam već odigrao, razumem kretnje, mislim da mi neće biti teško, svaki igrač ima poziciju gde se oseća bolje, ali kažem kako god bude spreman sam – rekao je Birmančević.

Svi pogledi su sada usmereni ka Minhenu, gde će srpski fudbaleri dati sve od sebe da osiguraju plasman u narednu fazu takmičenja. Navijači se nadaju da će „Orlovi“ pronaći snagu i pokazati svoj najbolji fudbal kada je najpotrebnije.

3
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter