0
EURO 2024
Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojkovic Piksi konferencija za medije 31.5.2024. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

PIKSI DAO VOLJNO TIMU: Selektor Srbije dao igračima 48 sati da srede misli, ali će on raditi do meča sa Dancima!

Objavljeno: 23.06.24 u 10:27

Piksi će pokušati da spremi Orlove za meč odluke

Posle remija sa Slovenijom (1:1), srpska fudbalska reprezentacija ima odlučujući meč protiv Danske u utorak u 21.00 čas. U pokušaju da osveži i motiviše svoje igrače, selektor Dragan Stojković Piksi odlučio je da starterima da slobodno vreme do nedelje.

Većina igrača je dobila 48 sati za odmor i opuštanje kako bi se pripremili za ključni meč. Ova odluka dolazi kao odgovor na potrebu da se igrači mentalno rasterete nakon napornog remija. Navijači često očekuju da fudbaleri konstantno treniraju, ali postoji škola mišljenja koja veruje da su podrška i odmor ključni za uspeh.

Selektor Stojković je iznenadio mnoge pojavivši se na konferenciji za medije dan nakon meča sa Slovenijom. Istakao je svoje poverenje u tim, odbijajući da kritikuje čak i one koji su imali lošiji nastup poput Gaćinovića, Vlahovića i Milinković-Savića. Njegova poruka igračima bila je jasna: „Verujte, jer mi verujemo!“

Stojković je pokazao da ne priznaje da su Danci bolji i dao je svojim igračima slobodan dan do nedelje popodne. Smatra da je mentalna priprema ključna, a ne samo taktički detalji.

Imaće slobodan dan da budu sa svojim porodicama i to je to – izjavio je Stojković.

– Nije lako držati ljude zajedno 25 dana, dolazi do zasićenja. Ali ponosan sam na atmosferu koju smo stvorili i čuvamo je. Mi ćemo nastaviti da je čuvamo.

U petak je na „Rozenau“ stadionu treniralo samo 13 igrača: Luka Jović, Mijat Gaćinović, Sergej i Vanja Milinković-Savić, Lazar Samardžić, Srđan Babić, Uroš Spajić, Nemanja Gudelj, Srđan Mijailović, Nemanja Maksimović, Nemanja Stojić, Veljko Birmančević i Petar Ratkov. Filip Kostić je zbog povrede napustio kamp, a Đorđe Petrović je dobio dozvolu da poseti svoju porodicu.

U subotu niko od reprezentativaca nije trenirao, već su imali „porodični dan“. Lazar Samardžić je otišao kod roditelja u Minhen, dok su drugi poput Aleksandra Mitrovića ostali u hotelu u Augzburgu.

Cilj ove pauze je da se igrači rasterete i oslobode stresa pred odlučujući meč, kako bi izbegli grč u prvih 15-20 minuta utakmice. Selektor veruje da će podrška najbližih pomoći igračima da podignu moral, ali svestan je da to neće biti dovoljno protiv Danske. Predstoji mu rad na taktičkim detaljima kako bi osigurao pobedu.

Stojković i njegov stručni štab će intenzivno raditi narednih 72 sata kako bi pripremili tim za odlučujući meč i obezbedili prolaz u dalji tok takmičenja.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter