2
Evroliga
Kevin Panter

Kevin Punter, #7 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and PJ Dozier, #35 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas at Stark Arena on January 26, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„NE BI DA ULAZIM U PRIČE ZAŠTO JE TO TAKO“: Panter otišao u iz Srbije, pa strancima sve ispričao o suđenju u Superligi i ABA ligi!

Objavljeno: 23.06.24 u 13:12

Panter se osetio da je bezbedno da sada priča o tome

Kevin Panter, nedavno bivši košarkaš Partizana, otvoreno je kritikovao kvalitet suđenja u ABA ligi i Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) u intervjuu za poznati košarkaški podkast kod Donatasa Urbonasa. Panter je govorio o svojoj odluci da napusti Partizan, iskustvu sa trenerom Željkom Obradovićem, ali i izneo svoje mišljenje o suđenju u regionalnim takmičenjima.

U ta dva takmičenje možete da se izvučete sa nekim stvarima, sa mnogo više stvari. Baš mnogo. U Evroligi ponekad može da bude tako, ali nije uvek slučaj. U Evroligi vam daju mogućnost da više koristite svoje veštine – rad nogu, finte, sposobnost da izvučete faulove. U ABA i KLS je to teže. Tamo odbrambeni igrač mora da vas bukvalno pomeri kada ste u vazduhu, da vas podlakticom poptuno pomeri – kaže Panter i dodaje:

Ne bih da ulazim u razloge zašto je to tako. Takođe, u Evroligi igrači ne žele da uđu u problem sa ličnim greškama, pa igraju malo manje žustro – smatra bivši kapiten Partizana.

Panter je svoju karijeru gradio i u drugim evropskim ligama pre dolaska u Partizan, stekavši iskustvo koje mu je omogućilo da uporedi različite standarde suđenja i igre u različitim takmičenjima.

8
7
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter