1
EURO 2024

Players of Serbia celebrate with fans during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MOŽE LI TUŽNIJE OD OVOGA: Srbija među najgorim reprezentacijama na Evropskom prvenstvu!

Objavljeno: 23.06.24 u 20:30

Možemo da popravimo utisak protiv Danske u utorak

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak će odmeriti snage sa Danskom u Minhenu, u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Naša reprezentacija je do sada osvojila samo jedan bod u dve utakmice, što je razočaravajući rezultat. Taj bod osvojen je golom Luke Jovića u petom minutu nadoknade protiv Slovenije.

Srbija ipak ima šansu da se plasira u osminu finala čak i sa remijem protiv Danske. Posle dva kola, samo tri reprezentacije su već osigurale plasman u osminu finala: Nemačka, Portugalija i Španija. Na četvrtom mestu je Švajcarska, a prate je Engleska, Holandija i Francuska. Zatim dolazi grupa od sedam reprezentacija sa po tri osvojena poena, među kojima najbolju gol-razliku ima Ukrajina (2:4).

Srbija se nalazi u grupi ekipa sa jednim bodom, što nas stavlja na 19. mesto sa gol-razlikom 1:2. Iza nas su Gruzija, Hrvatska, Škotska, Poljska i Mađarska.

Sa 24 tima u takmičenju, trenutno smo peti najlošiji. Pred početak turnira cilj je bio izlazak iz grupe, što je i dalje ostvarivo, ali da li je ovo naša realnost?

11
4
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter