0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija SR Jugoslavije

FOTO: Printscreen/YouTube

MOŽE LI SRBIJA DA PONOVI EURO 2000? Situacija u grupi mnogo podseća na turnir od pre 24 godine! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 23.06.24 u 14:56

Srbija će u utorak odigrati najvažniji meč na turniru

Fudbalska reprezentacija Srbije pred sobom ima ozbiljan zadatak, a to je pobediti reprezentaciju Danske i plasirati se u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

To neće biti nimalo lak zadatak, ako uzmemo u obzir istoriju naših duela sa skandinavskom selekcijom, koja nam uopšte ne ide na ruku. Ipak, tradicija je tu da bi se rušila.

Ako se osvrnemo na poslednje učešće naše reprezentacije na EP, kada se zemlja zvala SR Jugoslavija, pre 24 godine u Belgiji i Holandiji situacija u grupi dosta podseća na to takmičenje.

U svom prvom meču Jugoslavija pod komandom Vujadina Boškova je odigrala 3:3 protiv Slovenije, gde je gubila 3:0, ali se sve promenilo ulaskom Ljubinka Drulovića na teren i uspeli smo do kraja sa igračem manje da stignemo taj minus. Nešto slično kao ove godine protiv Slovenaca, gde je Jović doneo remi u poslednjim sekundama napada.

Poraženi smo od favorita Španije sa 4:3 u jednom meču gde je katastrofalno suđenje bilo u prvom planu. I ove godine smo izgubili od favorita Engleske sa 1:0.

Prelomni meč te 2000. godine igrao se protiv Skandinavaca, protiv Norveške koja je savladana sa 1:0.

Srbija u utorak igra sa Danskom i mi se nadamo istom epilogu protiv ove skandinavske selekcije kao protiv Norvežana pre 24 godine.

SR Jugoslavija 2000
FOTO: Printscreen
2
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter