0
Odbojka

FOTO: OSS

SRBIJA PORAŽENA OD POLJSKE U TRILERU: Šanse za Olimpijske igre i dalje žive, sve se rešava u poslednjem kolu!

Objavljeno: 22.06.24 u 19:35

Poslednji duel igramo sa Slovenijom

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Poljske rezultatom 2:3 (21:25, 25:21, 18:25, 25:22, 11:15) u uzbudljivom meču odigranom u Ljubljani, u trećem susretu poslednjeg vikenda Lige nacija.

Iako su imali priliku da pobedom protiv Poljske obezbede plasman na Olimpijske igre u Parizu, Orlovi  dalje ima šansu da ostvari ovaj cilj. Srpski odbojkaši će u nedelju nastaviti svoju borbu, kada ih očekuje meč protiv Slovenije u 20.30 časova.

Pored sopstvenog meča, srpski tim će pratiti i rezultat duela između Kube i Poljske koji se igra u 13.00 časova. Ukoliko Poljska trijumfuje, Srbija će moći da proslavi plasman na Olimpijske igre. Međutim, ako Kuba iznenadi Poljake, Orlovima će biti neophodna pobeda protiv Slovenije kako bi ostvarili olimpijsku normu.

Najefikasniji u pobedi Srbije bio je Marko Ivović sa 14 poena, pratio ga je Aleksandar Nedeljković sa 11, dok je njegov imenjak Atanasijević poentirao 10 puta.

U ekipi Poljske prednjačio je Boladž sa 25 poena, Semenjuk je pomogao sa 18, a Šlivka je zabeležio 15.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter