0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/ YouTube

SELEKTOR DANSKE OPREZAN: „Imaju jaku fizičku snagu u ofanzivi. Moramo da sprečimo prilike da centriraju i da imaju dosta prekida“

Objavljeno: 22.06.24 u 14:50

Srbija i Danska igraju u utorak

Selektor danske fudbalske reprezentacije, Kasper Hjulmand, dao je svoje viđenje pred ključni meč protiv Srbije u grupi C, ističući važnost sprečavanja centaršuteva i situacija nakon prekida kao ključnih elemenata zaustavljanja srpske ofanzive.

Biće to meč sa 50-50 odsto šansi. Postoje faze igre u kojima su igrači Srbije veoma dobri, a to moramo da sprečimo što je više moguće – istakao je Hjulmand.

Danci su svesni snage „Orlova“ u fizičkom igri i centaršutevima, što je posebno naglašeno nakon analize njihovih prethodnih mečeva.

Moramo da sprečimo prilike da centriraju i da imaju dosta prekida. To je kao na meču sa Engleskom, da budemo dosta na lopti, da sprečimo njihovu najveću snagu“, dodao je Hjulmand, ističući sličnosti između predstojećeg duela i ranijih utakmica protiv jakih protivnika.

Upoređujući sa uspehom protiv Francuske u Ligi nacija 2022. godine, Hjulmand je izrazio optimizam uoči odlučujućeg meča.

Stvari dolaze na svoje mesto. Ovog proleća napravili smo sitne iskorake, stvorili smo dobru osnovu za napredak. Imamo stabilnost i dobar mentalitet u ekipi“, zaključio je Hjulmand, naglašavajući da Danska ima potrebne kvalitete da ostvari pozitivan rezultat protiv Srbije.

2
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter