2
EURO 2024

Serbia's head coach Dragan Stojkovic during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

PIKSI, PROMENI SISTEM I UBACI MIJAILOVIĆA: Legenda Zvezde savetuje Stojkovića pred ključan duel na EURO!

Objavljeno: 22.06.24 u 22:37

„To bih mu savetovao, da napravi korekciju“

Reprezentacija Srbije u utorak od 21 čas igra protiv selekcije Danske i ukoliko želi plasman u osminu finala, mora da dođe do sva tri boda.

Pred ključan duel Srbije govorio je legendarni fudbaler Boško Đurovski. On je za K1 poručio selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju da razmisli o promeni formacije, kao i da u startnih 11 stavi Srđana Mijailovića.

– Problem je u principima koji se sprovode tokom utakmice. Zato bih ja Piksiju rekao: ako igraš ovaj sistem, onda dva spoljna igrača moraju da budu bekovi defanzivne orijentacije. Treba nam po levoj strani jedan Kolarov, a po desnoj strani jedan Bane Ivanović. Nemamo ih? Ali, onda ne možete da stavite Živkovića, koji je po vokaciji desno krilo ili desni vezni igrač u sistemu 4-4-2, koji ima beka iza sebe i ne mora da se troši toliko, kao i Kostić. Zatim, promenite sistem i stavite Mićka (Srđan Mijailović) iz Crvene zvezde, koji je adekvatan da bolje igra na toj poziciji nego Živković i doneće više, a da Živković uđe u drugom poluvremenu – rekao je Đurovski i dodao da mu ništa ne zamera.

Fudbal Super League Season 2019-2020
Crvena Zvezda v Partizan
Bosko Djurovski
Beograd, 01.03.2020.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

To bih mu savetovao, da napravi korekciju. Imali smo vremena da nađemo te spoljne igrače. Videćete protiv Danaca. Oni igraju isti sistem kao mi, ali videćete kako oni igraju u ovom sistemu. Ne zameram Piskiju, on je po prirodi pobednik i ofanzivan, mi smo mnogo ofanzivni u glavi i zato naša odbrana trpi. Pametno je stavio Lukića i Ilića ispred defanzivnih igrača i neutralisali smo Šporara i Šeška. 

2
5

2 Komentara

  1. Mijailovic pre andrije zivkovica? Pa dajte kako neko moze da objavi ovakvu izjavu i jos da tvrdi kako je to dobro za tim? Za srbiju? To je dobro samo za neciji novcanik i provenat od dalje prodaje a on zivkovicu nemoze ni kopacke da brise abdrija je 3 klase bolji igrac i jedan od najboljih igraca u repki !strasno sta ljudi lupaju jos kao strucnjaci ! Kakav si ti strucnjak onda zapitaj se tako nam i jeste kad su nam svi takvi strucnjacikao ovaj

    1
    0
    Odgovori
  2. Mijailovic je obicno bolide, pojam nema, nije zasluzio da ide na EP. I sad Cergari predlazu da igra. E, zato cemo I ispasti!

    3
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter