1
EURO 2024

Serbia's Luka Jovic during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

LUKA JOVIĆ POSLE GOLA PROTIV SLOVENIJE: „Ostaje žal što nismo uspeli da uzmemo tri boda“ (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.24 u 12:49

Luka Jović je svojim golom spasao Srbiju 

Fudbalska reprezentacija Srbije suočava se sa ključnim izazovom u utorak kada će odmeriti snage sa reprezentacijom Danske, u pokušaju da osiguraju plasman u drugu rundu takmičenja.

Pobeda je neophodna, jer je Srbija u prvom kolu pretrpela poraz od Engleske, dok je u drugom kolu ostvarila remi protiv Slovenije sa rezultatom 1:1.

Luka Jović, heroj susreta protiv Slovenije, postigao je izjednačujući gol u poslednjim trenucima meča, osiguravši tako ključni bod za svoju ekipu.

Ostaje žal što nismo uspeli da uzmemo tri boda, to bi nam mnogo pomoglo u borbi za prolaz. Slovenci su ozbiljan i disciplinovan protivnik, na kraju smo se spasli tim golom, ali mislim da je to bio najrealniji rezultat – rekao je Jović.

O samom golu i proslavi, Jović je dodao:

Luka Jovic (L) of Serbia celebrates after scoring a goal with Aleksandar Mitrovic (C) during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U većini slučajeva sam dosta niži od direktnih rivala, po desetak centimetara, pa gledam kako da se izvučem na drugu stativu, gde mogu telom da se izborim za poziciju i da dođem do udarca. Tako je bilo i protiv Škotske i sad. Mitar je imao loptu na glavi, kada sam video da prolazi, bio sam spreman. Bio je sjajan centaršut Ilića, u poslednjem minutu utakmice zahtevnog tempa, po velikoj vrućini i sparini. Inače sam povučen, miran, teško se iznerviram, a tokom te utakmice sa Slovenijom jesam se iznervirao. Bilo mi je krivo zbog celog ambijenta, zbog naših navijača, zaslužili su da pobedimo… Nismo uspeli. Hvala im mnogo na podršci, nadam se da će doći u što većem broju protiv Danske, da probamo da pobedimo.

Na pitanje o nagradi za hrabru igru Srbije, Jović je poručio:

Ja se trudim da uvek igram maksimalno. Jednostavno, ja sam takav, moj govor tela je takav i ljudi kada me vide, misle da ne dajem maksimum, što nije tačno. Kada sam na terenu, uvek pokušam da pomognem ekipi, sada sam uspeo da pomognem ekipi i dam gol. Taj sprint u odbranu… Video sam da im se otvara kontre i pripomogao sam.

Govoreći o atmosferi u timu, Jović je istakao:

Ovo je najbolja grupa momaka u kojoj sam ja igrao, to nas najviše i vuče. Meni, kao ni njima (Mitroviću i Vlahoviću), nije bitno ko igra, već su nam bitni rezultati tima. Kada sam ja postigao gol, oni su bili srećni, i obrnuto. Guramo jedni druge.

0
0
1 Komentara
  1. Protiv Danske nama treba mjesto pet babau veznom redu pet fudbalera koji mogu stati na loptu predriblati i napraviti brze pasove u napred a ne da nam se 70minuta sa loptom igeaju obrambeni igraci koji budu igrali nazad i onda da lpričamo o 480 tačni pasova kad izgubimo jer centra ne prelazimo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter