1
EURO 2024

FOTO: Printscreen/X/ Fodboldlandsholdene/Denmark Official

DANCI OZBILJNO KALKULIŠU: Selektor rivala Srbije bi pre da bude treći u grupi, a ovo je razlog!

Objavljeno: 22.06.24 u 09:31

Postoji logika u razmišljanju trenera Danske.

Fudbaleri Srbije će se suočiti sa Danskom u trećem kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu. Trener danske reprezentacije, Kasper Hjulmand, nije krio svoje misli pred ovaj ključni duel.

Ako bih sada morao da izaberem, preferirao bih treće mesto. To nam donosi dodatno vreme za odmor i izbegavamo susret sa Nemačkom u osmini finala. Bilo bi sjajno igrati u Dortmundu protiv njih, ali treće mesto nije neostvariv scenario. Ipak se suočavate sa kvalitetnim ekipama i imate više vremena za oporavak. Naravno, voljeli bismo da savladamo Srbiju i budemo drugi, ali treće mesto nije katastrofa s obzirom na mogućnost plasmana u narednu fazu takmičenja.

Hjulmand je nastavio sa analizom:

Mislim da bi nam remi bio dovoljan, ali ne želimo da se oslanjamo na to. Moramo izaći i pobediti. Verujem da će Engleska savladati Sloveniju i da će tri boda biti dovoljna za drugo mesto. Sa tri boda i neutralnom gol-razlikom takođe možemo dalje kao treći.

Govoreći o predstojećem meču sa Engleskom, Hjulmand je istakao:

To je veoma važan bod. Gubitak protiv Engleske bi napravio veliku razliku. Ali sada se fokusiramo na poslednju utakmicu. Biće teško, 50-50, jer Srbija je veoma vešta ekipa i mogla je izvući remi protiv Engleske.

12
8

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter