0
Košarka

Luka Mitrovic, #9 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Andrej Kostic (C) and Yago Dos Santos, #99 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the Kup Radivoja Koraca Season 2023-2024 semi final match between Crvena Zvezda and Cacak 94 at Cair hall on February 16, 2024 in Nis, Serbia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA MISLI NA BUDUĆNOST: Jedan od najboljih mladih košarkaša u Srbiji dobija profesionalni ugovor!

Objavljeno: 21.06.24 u 13:11

Andrej Kostić je već zabeležio prve minute za prvi tim Zvezde

Crveno-beli su ovog leta postigli možda najznačajniji transfer, vraćanjem iskusnog Nikole Kalinića. Ipak, Crvena zvezda već gleda u budućnost, što potvrđuje i vest da će mladi Andrej Kostić potpisati svoj prvi profesionalni ugovor sa klubom, saznaje Telegraf.

Andrej Kostić, koji se srpskoj javnosti predstavio kroz nastupe u Kupu Radivoja Koraća, gde je upisao svoje prve poene, bio je član tima koji je osvojio ABA ligu i Superligu Srbije. Kostić je pokazao svoj potencijal i tokom polufinala Superlige protiv FMP-a, što je dokaz da klub ozbiljno računa na njega.

Andrej Kostic Crvena Zvezda – Partizan Finale Kup Radivoja Koraca, KRK 17.2.2024. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Rođen 2006. godine, Kostić je u juniorskoj ABA ligi imao prosek od 17.3 poena, pet skokova i 1.7 asistencija po meču. Predvodio je Zvezdu u Evroligi sa 15.7 poena, 5.7 skokova i 1.3 asistencija, iako je igrao povređen. U Italiji, na turniru „Eurokamp“ u Trevizu, Kostić je dobio priznanje kao jedan od najboljih igrača.

Ovim potpisom, Kostić će biti među 16 igrača u timu Zvezde iduće sezone, što je cilj trenera Janisa Sferopulosa. Na mladom Kostiću je da se izbori za minute u prvom timu, suočavajući se sa jakom konkurencijom.

24
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter