0
Evroliga
Nikola Kalinić

Nikola Kalinic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Barcelona at Aleksandar Nikolic Hall on December 30, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVANIČNO: Nikola Kalinić je novi košarkaš Crvene zvezde! (FOTO)

Objavljeno: 21.06.24 u 11:10

Veliki posao Crvene zvezde

Crvena zvezda je uspela da postigne značajan uspeh vrativši Nikolu Kalinića u svoje redove nakon dvogodišnjeg boravka u Barseloni. Kalinić, bivši srpski reprezentativac, ponovo će obući crveno-beli dres i pojačati tim na poziciji krila, gde će se pridružiti Rokasu Giedraitisu.

Ovaj potez Zvezde nije samo kvantitativno, već i kvalitativno pojačanje, s obzirom na to da Kalinić može igrati i kao krilni centar, što će dodatno povećati taktičke opcije trenera. Tokom prošle sezone u Evroligi, Kalinić je ostvarivao prosečno 7.3 poena, 3.8 skokova, 2.4 asistencije i gotovo jednu ukradenu loptu po utakmici, sa indeksom korisnosti od 8.3.

Kalinić se u Crvenoj zvezdi uvek isticao svojom igrom, osvajajući po dva puta ABA ligu, Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije. Osim toga, njegova bogata karijera uključuje i osvajanje Evrolige, što ga čini jednim od najtrofejnijih igrača koji se vraća u domaći klub.

Povratak Kalinića donosi Zvezdi ne samo kvalitetnog igrača, već i lidera sa bogatim iskustvom i pobedničkim mentalitetom, koji će biti od ključnog značaja za ambicije kluba u predstojećim sezonama.

14
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter