0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/EURO

UKRAJINCI SU I DALJE U IGRI: Slovaci prokockali prednost, Jeremčuk doneo pobedu ekipi Sergeja Rebrova! (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.24 u 16:54

Reprezentacija Ukrajine pobedila je Slovačku rezultatom 2:1 u drugoj utakmici grupe E na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Sada Ukrajinci, Slovaci i Rumuni imaju po tri boda, dok je Belgija bez bodova. Belgijanci igraju svoj meč sutra protv velike senzacije prvenstva, Rumunije.

Prvu veliku šansu za Slovake imao je Lukas Haraslin u 10. minutu utakmice, kada je pokazao odličnu kontrolu lopte na ivici šesnaesterca i sam sebi napravio prostra za šut.

Minut posle još jedna velika šansa za Slovake, šutirao je glavni napadački adut ekipe Kalcone, Ivan Šranc, ali Anatoli Trubin je bio odlično postavljen.

U 17. minutu, vođstvo Slovaka, strelac upravo Ivan Šranc. Njegov drugi gol na prvenstvu, lepo je ispratio centaršut i pogodio glavom.

Ukrajinci su tokom poluvremena imali više šuteva, najopsanija preko Timčuka u 34. minutu, ali deluje kao da su Slovaci bili konkretniji i da su imali ozbiljnije šanse.

Pred kraj poluvremena za Ukrajince još jednu šansu je imao Zinčenko, a minut posle je i slovački krilni napadač, Lukas Haraslin imao priliku, ali Anatoli Trubin je branio celo poluvreme na nivou.

Na početku drugog poluvremena, Ukrajina je pritisla, njima je pobeda u ovom meču bila prekopotrebna.

Pritisak se isplatio, posle greške Juraja Kucke na sredini terena, tim u žutim dresovima je krenuo u napad, Zinčenko je poslao idealnu loptu na penal, a Šaparenko pogodio.

Ofanziva Ukrajinaca dovela ih je do prednosti, Roman Jeremčuk odlično smiruje dugu loptu, izlazi pred Dubravku i inteligentno samo odlaže loptu pored njega, i rezultat je 2:1.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter