0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Srbije

Serbia's players celebrate goal during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

UEFA DONELA ODLUKU: On će deliti pravdu na meču Danska – Srbija!

Objavljeno: 21.06.24 u 13:26

Srbija je već imala prilike da se sa njim susretne na ovom prvenstvu Evrope

Danijele Orsato, jedan od istaknutih svetskih sudija, dobio je poverenje da deli pravdu na ključnom meču trećeg kola grupe C Prvenstva Evrope u Nemačkoj između Danske i Srbije. Ovo je bio neobičan izbor UEFA s obzirom da je Orsato već sudio utakmicu Orlovima na ovom turniru.

Italijan je bio glavni arbitar na meču u Gelzenkirhenu između Engleske i Srbije, gde je, prema mišljenju nekih, mogao da dosudi penal za Srbiju nakon guranja Mitrovića u šesnaestercu Ostravljana početkom drugog poluvremena. Ipak, svoj posao je obavio korektno.

Orsato je takođe bio prisutan na putu Srbije ka Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je sudario meč sa Portugalom na Lužu. Taj meč je bio istorijski jer je Aleksandar Mitrović postigao pogodak u nadoknadi vremena, omogućavajući Srbiji da se plasira na Mundijal i poslao Kristijana Ronalda i njegove saigrače u doigravanje.

Poznat po odlučnosti i hrabrosti da povuče kartone, Orsato je tokom svoje karijere imao nekoliko kontroverznih situacija, uključujući i meč JuventusInter 2018. godine kada je zbog crvenog kartona za Matijasa Vesina morao biti pod policijskom zaštitom.

Ove sezone, Orsato je bio glavni arbitar na 28 utakmica, gde je podelio 128 žutih kartona (prosečno 4,7 po meču), osam crvenih (od kojih su dva bila direktna), i dosudio 11 penala.

U evropskoj klupskoj sezoni nedavno završene Lige šampiona, Orsato je bio na sedam utakmica, uključujući polufinale između Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund, kao i dramu između Mančester sitija i Reala Madrida koja je završena penalima. On je takođe sudio na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, gde je RB Lajpcig slavio protiv Crvene zvezde rezultatom 2:1.

Ovaj izbor Orsata za meč Danska – Srbija dodatno potvrđuje njegovu reputaciju kao jednog od najcenjenijih arbitara u svetu fudbala.

7
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter