0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Španije

FOTO: X/@SEFutbol

ŠPANCI SU PRVI KOJIMA IDE NA ŠTETU NOVO PRAVILO UEFA: Najbitniji igrač Španije je glavni akter!

Objavljeno: 21.06.24 u 16:25

Zvezda Mančester sitija će se odmoriti u ponedeljak uveče!

Fudbaleri Španije će biti znatno oslabljeni u narednom meču protiv Albanije u trećem kolu, jer je Rodri suspendovan nakon što je postao prvi igrač koji je prekršio novo pravilo UEFA na EURO-u.

Španija je u četvrtak ostvarila važnu pobedu nad Italijom rezultatom 1:0, osiguravajući svoje mesto u osmini finala.

„Crvena furija“ je praktično osigurala prvo mesto u grupi, ali bi i bodom protiv Albanije u ponedeljak uveče (21h) definitivno potvrdila svoj prolazak u nokaut fazu.

Ipak, Španija će morati da se suoči s izazovom igre bez Rodrija, koji je suspendovan zbog drugog žutog kartona na prvenstvu.

Prvi žuti karton zaradio je protiv Hrvatske nakon penala nad Brunom Petkovićem, dok je drugi dobio u duelu sa Italijom zbog prigovora sudiji Slavku Vinčiću u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

UEFA-in novi propis, usvojen pred početak EURO-a, zabranjuje igračima osim kapitenima da razgovaraju s sudijama, što je Rodri platio suspenzijom za naredni meč.

 

0
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter