0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Danske

FOTO: Twitter/@dbulandshold

DANSKA IMA MOTIV VIŠE: Skandinavci će zbog njega dodatno želeti da sruše Srbiju!

Objavljeno: 21.06.24 u 10:58

Duel Danske i Srbije će sve odlučiti

Reprezentacija Srbije uspela je da golom u poslednjim trenucima meča protiv Slovenije izbegne eliminaciju i sačuva šanse za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Da bi se kvalifikovali iz grupe, „orlovi“ će morati da pobede Dansku u poslednjem kolu, budući da su Skandinavci u četvrtak remizirali sa Engleskom u Frankfurtu rezultatom 1:1.

Danci će imati ogroman motiv protiv Srbije jer im je potrebna pobeda za obezbeđenje drugog mesta na tabeli, s obzirom na to da je izvesno da će trećeplasirani tim iz ove grupe teško proći dalje. Očekuje se da će pobednik meča Danska-Srbija zajedno sa Engleskom izboriti mesto u nokaut fazi takmičenja. Slovenija je takođe u igri, ali je malo verovatno da će Engleska doživeti novo iznenađenje na kontinentalnom takmičenju nakon remija sa Dancima.

Posebno motivisan protiv Srbije biće kapiten danske reprezentacije, Kristijan Eriksen, koji je upravo postao igrač sa najviše nastupa u istoriji danske reprezentacije. Eriksen se na meču protiv Engleske izjednačio sa Simonom Kjerom po broju nastupa u nacionalnom timu, obojica imaju po 132 utakmice. S obzirom na to da će vezista Mančester junajteda gotovo sigurno biti u timu i 25. juna protiv Srbije, uskoro će se osamiti na vrhu večne liste.

Eriksen je debitovao za reprezentaciju 2010. godine kao 18-godišnjak. Da nije bilo stravičnog incidenta na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada je doživeo srčani zastoj na meču protiv Finske, verovatno bi još ranije ušao u istoriju danskog fudbala. Nakon tog incidenta, Eriksen je više od godinu dana pauzirao od fudbala.

Na Evropskom prvenstvu je i Simon Kjer, štoper Milana, koji za sada nije dobio priliku da zaigra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter