0
EURO 2024

FOTO: X/EURO2024

AUSTRIJA POKAZALA ŠTA UME: Arnautović pogodio, novi razočaravajuć turnir za Poljsku! (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.24 u 20:04

Zaslužena pobeda Austrije

Fudbaleri Austrije ostvarili su veoma važnu pobedu u drugom kolu grupe D Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Oni su savladali reprezentaciju Poljske rezultatom 3:1 i došli do prvih bodova na ovogodišnjem izdanju EURA.

Austrija je ušla agresivno u meč, što im se isplatilo već u devetom minutu meča. Gernot Trauner je bio strelac prvog pogotka, šutirao je sa leve strane gola, a golman Ščensni je bio nemoćan u pokušaju odbrane.

Poljska se ipak nije predala U 30. minutu postižu svoj prvi, izjednačujući pogodak. Strelac je bio Kšištof Pjontek, koji je nakon nekoliko odbitaka uspeo da ugura loptu u gol.

Novi gol je usledio u 67. minutu utakmice, kada je Baumgartner uspeo da savlada golmana Poljske Ščensnog i da zatrese mrežu za drugu prednost na meču.

Tačku na meč stavio je Marko Arnautović, koji je sa penala postigao pogodak šutem u donji desni ugao gola. Do penala je došlo nakon što je Ščensni napravio faul kao poslednji igrač odbrane da spreči stopostotnu šansu.

Naredni meč Austrija igra protiv Holandije, dok će Poljaci igrati protiv Francuske.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter