3
Košarka
Željko Obradović

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Izvinjavam se što sam rekao da nas u KLS čeka cirkus – bilo je tragikomično!

Objavljeno: 20.06.24 u 22:02

„Neka nas Zvezda pobedi 25 puta. Nikakav problem. Ali nešto govori to što smo mi bili šesti u Evroligi prošle godine, a oni na jedanestom mestu“

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović gostovao je na televiziji N1 u emiziji „360 stepeni“ i govorio o raznim temama.

On je istakao da je u ovom trenutku u državi Srbiji teško biti navijač Partizana i ponovio da je njegov tim debelo oštećen u finalnoj seriji ABA Liga.

Vratiću se na prošlogodišnju izjavu, posle dobijenog finala, da je taj trofej moj najveći trenerski uspeh. Ja to nisam rekao slučajno, nego što tako stvarno mislim. Ove godine posle prve utakmice mi je bilo jasno gde ide finalna serija. Nikada nisam upirao prstom u bilo koga, znao sam da su ove godine naše šanse minimalne. Svi eksperti su tvrdili da smo oštećeni, igrači su me pitali kako mogu da budem miran. Teško je kada igrači, koji razumeju igru, to shvate. Govorio sam im da se bavimo taktikom, Zvezdi čestitam. Ove godine su nas pobedili. To što prvak ABA lige nije imao zagarantovano mesto u Evroligi nešto govori. Treba da se svim zapitamo kakva je ABA Liga. Kakva je to liga kada komesar traži zaštitu direktora. To nije ozbiljna liga – poručio je Željko Obradović.

On je ponovio da je od trenutka kada se vratio u Humsku apelovao na smirivanje tenzija.

– Uvek sam apelovao da ne dolazi do nemilih scena. Uvek sam pozivao na mirnoću, da se poštuju rivali. Ljudi u bivšoj državi to vide, svuda me pozdravljaju, sem na jednom terenu. Prošle godine smo, posle jedne pobede, bili u restoranu. Pevalo se, ali kada je neko poveo pesmu u kojoj se vređa Crvena zvezda, zamolio sam da se to ne radi. Čak sam napustio tu proslavu.

Voditelj je pitao da li su baš sudije jedini krivac za sedam poraza od Crvene zvezde u nizu…

– Neka nas pobede 25 puta. Nikakav problem. Ali nešto govori to što smo mi bili šesti u Evroligi prošle godine, a oni na jedanestom mestu. I ove godine smo imali znatno više pobeda. Nije to slučajno.

A potom je na red došla srpska liga, i sada već čuveni prekid u drugom meču.

– Kada se završila ABA Liga, posle treće utakmive, odgovorio sam da nas u srpskoj ligi očekuje cirkus. Moram da se izvinim što sam upotrebio tu reč. Kao mladi smo išli u cirkus, to je bila zabava. Ovo je bilo tragično. Sve što se desilo u polufinalu i finalu je vodilo ka tome. To je bilo tragikomično. Ne podržavam što su se određene osobe vrađale u Areni, ali isto tako kada je usledio prekid, rekao sam delegatu da kriterijum nije isti. Kada su nam rekli da ne igramo, pokupio sam igrače i rekao da sutra imamo trening. Da se odmore i da sutra igramo bez navijača. Moje mišljenje je bilo da ne treba da igramo bez navijača… Zvali su nas navijači, tražili da ne igramo. Dakle, rekli su nam da ne igramo to veče, da se sutra nastavlja utakmica… Sedeo sam 50 minuta u mojoj kancelariji zajedno sa saradnicima. Onda su došli i rekli da se meč nastavlja.

Najtrofejniji evropski trener je pričao o prelaznom roku i čuvenoj aferi Mirotić.

– Pričam o Mirotiću, ne bih da se vraćam na to. Kada imate jednu ideju i tim, a posle toga dođete do toga da nije baš tako. Morate da tražite druga rešenja, i ja sam bio zadovoljan tim rešenjima. Tim je počeo dobro, imali smo prepoznatljivu igru. Sve se svodilo na jednu loptu i to je bilo tako. Uvek postoje rešenja. Moram da ponovim još jednu stvar. Igramo protiv dva tima iz Španija, pričamo o Olimpijakosu i Panatinaikosu, Efesu, Feneru, Valensiji, Monaku… Mi smo mogli da uz dve ili tri pobede da završimo gde i prošle godine. Ove sezone je bilo deset timova, plej-in. Odlučili su mali detalji, to je tako u sportu. Sve to treba da nam bude iskustvo za novu godinu. U sportu si stalno na ivici.

I još malo o aktuelnoj situaciji.

– Teško je u ovom trenutku biti navijač Partizana. I zato sam ja odlučio da ostanem, da se borim za ovaj klub. 

61
54

3 Komentara

  1. Majstore, pricas o tabeli u Evroligi kako ste bili ispred Zvezde i kako to ‘nesto govori’ a sto neces da spomenes to da Zvezda vise od polovine utakmica nije odigrala u kompletnom sastavu i sto je u prvih 10 kola izgubila 8 utakmica na jednu loptu.
    Niste bili bas toliko bolji kako pricas nego je pozicija na tabeli splet okolnosti. Vrlo lako je moglo biti drugacije zato nemoj da kukas vise jer 2 meseca samo pricas o tabeli u Evroligi

    1
    1
    Odgovori
  2. Ostao si zbog para a protiv Buducnosti u poluvinalu sta je bilo,cirkus ili tragedija ili pak bruka bez pesedana!!??Ajde bre vise Zelimire smesan si…

    7
    0
    Odgovori
  3. Ti si napravio celu ovu komediju, bio si šesti pa jedanaesti pa zvezda bila jedanaesta a skor u Ebro ligi je 2 :2 ako se ne varam, samo Sedi tu da mi cigani prevaranti ne brinemo 😉

    7
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter