0
EURO 2024

FOTO: Starsport

SELEKTOR SLOVENIJE NEUTEŠAN: Fudbal je surov, Srbi nisu znali gde se nalaze 35 minuta!

Objavljeno: 20.06.24 u 18:43

„Ni u jednom trenutku Slovenija nije bila u podređenom položaju“

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 15 časova igrala je duel drugog kola grupe C Evropskog prvenstva u fudbalu, a rival im je bila Slovenija. Konačan rezultat meča iznosio je nerešenih 1:1.

Nakon meča utiske je izneo selektor Slovenije, Matjaž Kek.

– Mislim da je poenta da je Slovenija još jednom dokazala kako zaslužuje da se pojavi na Evropskom prvenstvu i koliko fudbal može da bude surov. Siguran sam da će se ovoj ekipi sve vratiti. Igrali smo hrabro, u ambijentu koji će ući u istoriju, s jedne strane, znali smo koliko su Srbi jaki, još jednom, hvala momcima na neverovatnoj borbi – počeo je Kek i nastavio:

– Sada moramo da razmišljamo o Engleskoj. Oni su favoriti Evropskog prvenstva, ali favoriti su bili i Danci i Srbi. Držite glavu gore, spremamo se za sledeći meč.

Selektor Slovenije detaljnije se osvrnuo na sam tok utakmice.

– Srbi su počeli da preskaču, držali su Jovića ispred naše odbrane. Imali su svoje šanse. Analiziraćemo to, kao što ćemo analizirati i onih 35 minuta kada Srbi nisu znali gde se nalaze – rekao je Kek i dodao:

– Moramo još neke stvari da odigramo bolje, ima još prostora za napredak. Juče sam rekao da ćemo pokušati da zadržimo ritam 95 minuta, trebalo je da bude 96. Ali ni u jednom trenutku Slovenija nije bila u podređenom položaju. Rekao sam im: od prvog minuta morate držanjem tela da pokažete po šta ste došli.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter