4
EURO 2024

FOTO: Starsport

PIKSI DIGAO GLAS NA KONFERENCIJI: Srbi ne umiru tako lako, kreirali smo mnogo šansi! (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.24 u 18:03

„Za mnoge je utakmica bila završena, za nas nije“

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 15 časova igrala je duel drugog kola grupe C Evropskog prvenstva u fudbalu, a rival im je bila Slovenija. Konačan rezultat meča iznosio je nerešenih 1:1.

Na konferenciji za štampu selektor Dragan Stojković Piksi izneo je svoje utiske.

– Kao prvo, Srbi ne umiru tako lako. Ne predajemo se niti ćemo se predavati, verujemo do kraja i rezultat je došao kao nagrada za verovanje. Za mnoge je utakmica bila završena, za nas nije, ali teška utakmica, to smo znali, ovo je EURO, nije prijateljska utakmica, svaki gol je važan. Ono što je važno za mene, jeste da smo kreirali mnogo šansi, ali nijedna lopta nije ušla u mrežu. Jednostavno danas nismo hteli da prihvatimo da izgubimo od Slovenije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arena Sport TV (@arenasporttv)

– Teška utakmica u smislu statistike, mi smo u daleko većoj prednosti u odnosu na Slovence, i zbog broja šansi, šuteva, to je naš stil koji želimo, nekada ni 100 odsto šanse ne moraju da budu golovi.

Engleski novinar ga je upitao o stavu Srbije da će da napusti Euro, reč je o novinaru Dejli Mejla. Ovo je odgovorio Piksi:

– Hvala za pitanje, ali pitajte me nešto o utakmici. Za mene to nije bitno – rekao je Piksi, pa dodao:

– Nisam ništa pročitao zaista, ne znam tačno šta je rečeno.

Utakmica gde smo se vratili, dobili smo rešenja… Da li ste zadovoljni reakcijom posle gola i da li ste imali ideju kako do izjednačenja?

– Kada dođete u situaciju da ovako primite gol, morate da budete staloženi, bez euforije, bio sam pribran i vukao poteze koje sam smatrao da će nam doneti dobro. Kada vidimo izuzetno visok stepen karaktera kod nas i mentaliteta da se ne predajemo, mogu da budem zadovoljan i mislim da smo i izmenama i osveženjem na terenu ispeli da budemo staloženi i sačekamo jednu šansu. Iako ni pre toga nije bio gol, ne znam ni sam kako. To on rešava bez problema, ali tu moraš imati i sreće.

O heroju Srbije.

– Od svakog igrača koji uđe očekujem da igra bude unapređena, verujem da je Luka Jović igrač kalibra i golgetera i da najmanju šansu može da pretvori u gol, zato je i ušao, kao i Sergej, Samardžić, dvojice po strani, to pokazuje da želimo rizik i to je Srbija, stvorili smo mnogo šansi, ali mislim da smo pokazali karakter i da smo pokazali da se ne predajemo. Plan je bio naravno da pobedimo utakmicu, to govori i sastav tima koji sam izveo i ofanzivni broj igrača i bio bih razočaran i nezadovoljan da smo završili meč bez šuta na gol i šanse. Ovako ne mogu ništa da zamerim igračima. Borili su se, verovali i to je najvažnije.

Šta treba da popravimo u uvodnoj fazi meča?

– Stalno radimo na tom jednom segmentu, tako i treniramo, govorimo da je početak meča važan, ali je važno i poluvreme, završnica. Naravno da moramo da budemo aktivniji, da koristimo prostor i da se ne greši u lakim pasovima. Odbrana je danas odradila vrhunski posao, nije lako igrati sa špicevima Slovenije, odradili su lavovski posao i svaka im čast na tome. Ali radimo na tome da budemo konstantni 90 minuta, ali nije lako, imate i protivnika.

– Volim Luku Jovića mnogo. Postigao je gol. Zato je ušao u igru. Uvek sam verovao u njega. Znam da mu uvek treba malo prostora. Ako se sećate jedan loš prijem protiv Engleske, to je za njega gol. Ovo je dobro za njegovo samopouzdanje. Svakom igraču je bitno da daju gol. Ovaj gol nam daje nadu da verujemo u naš san da prođemo dalje.

Pre meča ste rekli da očekujete golove? Ali su Vlahović, Mitrović i ostali učestvovali u defanzivi?

– U jednom momentu smo imali problem što je bek Slovenije uvek bio slobodan, jer su Vlahović, Mitrović i Tadić bili gore, zato smo u drugom poluvremenu promenili taktiku, rekao sam MItroviću i Vlahoviću da pomažu vezistima. Ali ne volim ružan fudbal, volim dobar fudbal, da stvaramo šanse. Ovo je bitan meč, nadam se da ćemo u narednom imati bolji učinak.

Učinak Ilića i Saše Lukića?

– Imao sam ideju danas, jer smo želeli pobedu, da dominiramo što se tiče tehničkih kvaliteta u odnosu na Sloveniju, jer su i Ilić i Lukić odlični tehničari i imaju odličnu viziju igre. Mislim da su dobro odigrali meč, mnogo su istrčali protiv Slovenije koja je sjajna ekipa. Cenim tehničke kvalitete kod igrača i te kako, Ilić ima dobru viziju igre i prekide, morao bi češče da koristi te slobodne udarce sa desne strane. Jedna teška utakmica, ali Srbi ne umiru tako lako. Ne predajemo se. 

4
26

4 Komentara

  1. Stojkovicu nesreco sta koristis?
    Pa mogli su tri da nam daju u prvom poluvremenu!
    Koju sansu?
    Sto je Mitrovic pogodio precku ili sto je postao baba pa ne moze ni sa dva metra da ga da?
    Vlahovic katastrofa…zalizani maneken…
    Igrali smo kao pičke celu utakmicu!
    Gde je sada Tadić da se busa da je najbolji…nije se video ni on ni Mitar ni Vlahović!
    Gaćinović očigledno ima neki problem sa glavom,jednostavno declo nije normalan!
    Sergej je katastrofalan…nije njega za dzabe Muslin škartirao još odavno…sve maneleni,bitno im je samo da ih starletice gledaju i da su tu a da ostave srce na terenu za svoju zemlju e za to ih zabole baš!
    SRAMOTA!

    5
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter