0
Domaći fudbal

FOTO:Printscren/Instagram/FK Partizan

FK PARTIZAN NA PRIPREMAMA U SLOVENIJI: Stanojević poveo ogroman broj igrača!

Objavljeno: 20.06.24 u 08:59

Imaće priliku svi da se dokažu!

Fudbaleri Partizana, vođeni povratnikom na klupu Aleksandrom Stanojevićem, danas su krenuli na svoju prvu fazu priprema u Sloveniju, gde će boraviti sve do 28. juna.

Tim će raditi u Termama Čatež, gde će stručni štab temeljno proceniti sve igrače u cilju formiranja tima za narednu sezonu.

Stanojević je na put poveo rekordan broj od 36 fudbalera, uključujući nekoliko mladih talenata iz omladinske škole, pokazujući tako širinu svojih planova za predstojeću sezonu.

Izostanak sa priprema ima samo mladi Bogdan Mirčetić, koji je poslat na pozajmicu u Radnički 1923. Kasnije će se timu priključiti Gajas Zahid, Bibars Natho i Ksander Severina, kojima je odobren produženi odmor.

Posebno iznenađenje među putnicima je Natan De Medina, centralni defanzivac koji nije debitovao u protekloj sezoni, ali je dobio priliku da se dokaže pod Stanojevićevim vođstvom.

Trener je naglasio potrebu za promenama u poslednjoj liniji tima, što će biti prioritet tokom priprema.

Sa transfer tržištem gotovo paralizovanim zbog Evropskog prvenstva, Partizan je do sada angažovao samo jednog igrača – napadača Đorđa Jovanovića iz Bazela.

Klub aktivno radi na dovođenju pojačanja na kritičnim pozicijama, uključujući levog beka, štopera i zadnjeg veznog igrača.

Očekuju se odlazni transferi tokom letnjeg prelaznog roka, što će dodatno proširiti broj novih igrača u timu, a Stanojević razmatra i mogućnost „precrta“ nekih sadašnjih igrača u korist novih rešenja.

Mladi talenti iz omladinske škole će takođe biti predmet selekcije nakon priprema, sa opcijama da se vrate u omladinske selekcije ili budu poslati na pozajmice.

U narednih osam dana intenzivnog rada, tim će odigrati dva kontrolna meča sa slovenačkim ekipama Bravo i Borcem iz Banjaluke 26. i 27. juna, dok se priprema za turnir u Moskvi gde će se suočiti sa Dinamom, CSKA i Lokomotivom.

Ovaj turnir će biti ključan test i generalna proba pred početak nove sezone.

12
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter