0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Srbije

FOTO: Starsport

DANCI SE NADAJU DA ĆE SRBIJA OSTATI NA TURNIRU: Oglasili se čelni ljudi iz Saveza našeg rivala!

Objavljeno: 20.06.24 u 14:51

Jasan je bio Rasmunsen povodom svog stava.

Tokom jučerašnjeg meča drugog kola Evropskog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Albanije, dogodio se incident koji je zasenio sportski spektakl. Naime, u drugom poluvremenu, tačnije u 59. minutu, stadionom u Hamburgu su se čule sramne uvrede na račun Srba.

Navijači oba tima su u jednom trenutku počeli da skandiraju „Ubij, ubij Srbina“, a ovo skandiranje je bilo toliko glasno da se jasno čulo i u TV prenosu. Iako uvrede nisu dugo trajale, njihov odjek je bio snažan i nepogrešivo zabeležen.

U susret tome Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, izjavio je da će naš nacionalni tim napustiti Evropsko prvenstvo ukoliko albanski i hrvatski fudbalski savez ne budu kažnjeni,

Povodom ovih informacija, oglasio se direktor FS Danske Erik Broger Rasmusen uz poruku da se nada da će Srbija ostati na turniru.

„Euro je fudbalski događaj i tu bi svi trebalo da budu deo toga. Ovo takođe važi iako svi imamo svoja osećanja i želimo da naš tim pobedi. Svi navijači moraju da doprinesu dobroj atmosferi. Fudbal mora da okupi navijače. Neredi, nasilje ili pretnje nisu deo dobre zabave. Nadamo se da će Srbija ostati na turniru. UEFA je ta koja određuje sve sankcije“, poručio je Rasmusen.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter