0
Odbojka

FOTO: OSS

SRBIJA SVE ZNA ZA PARIZ: Ovo su rivalke naših odbojkašica u pohodu na olimpijsko zlato! (FOTO)

Objavljeno: 19.06.24 u 13:41

Srbija će biti jedan od favorita

Odbojkašice Srbije saznale su danas protiv koga će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. U konkurenciji za najprestižniju sportsku nagradu, naše odbojkašice će se suočiti sa izuzetno jakim protivnicima u grupnoj fazi takmičenja.

Prema žrebu, Srbija će se takmičiti u Grupi A zajedno sa domaćinom Francuskom, zatim Kinom i Sjedinjenim Američkim Državama. Ova grupa se smatra izuzetno izazovnom, s obzirom na kvalitet i renome ekipa koje se u njoj nalaze.

Raspored grupa na Olimpijskim igrama u Parizu 2024:

Grupa A: Francuska (domaćin), Kina, SAD, Srbija

Grupa B: Brazil (trenutno prvi na FIVB rang listi), Poljska, Japan, Kenija

Grupa C: Italija (druga na FIVB rang listi), Turska, Holandija, Dominikanska Republika

Još prošle godine, sedam ekipa obezbedilo je svoje mesto na olimpijskom turniru, uključujući domaćina Francusku, kao i Srbiju, Dominikansku Republiku, Brazil, Sjedinjene Američke Države, Poljsku i Tursku.

Srpske odbojkašice, koje su već osvajale brojne medalje na evropskim i svetskim prvenstvima, sada imaju priliku da se bore za jedinu medalju koja im nedostaje – olimpijsko zlato. Izabranice Zorana Terzića će morati da pruže svoj maksimum kako bi prošle ovu tešku grupu i nastavile svoj put ka finalu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter