1
Evrokupovi
FK Partizan

from left goalkeeper Aleksandar Jovanovic, Aleksandar Filipovic, Leonard Owusu, Arandjel Stojkovic, Daniel Castillo, Matheus Bonifacio Saldanha, Youngjun Goh, ilustracija illustration during the Mozzart Super Liga 2023/2024Play Off match between Partizan and TSC Backa Topolar at stadium FK Partizan (JNA) on April 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN DOBIJA RIVALE U LIGI ŠAMPIONA: Dva moguća protivnika za crno-bele, a bilo bi dobro za sve da jednog izbegnu!

Objavljeno: 19.06.24 u 08:27

Partizan će krajem jula imati novi izazov

Partizan će danas saznati protivnike u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno-beli su se plasirali u kvalifikacije zahvaljujući drugom mestu u Superligi Srbije prošle sezone, ali pred njima je ozbiljan izazov.

Ekipa iz Humske i švajcarski Lugano će biti među nepovlašćenim timovima na žrebu za drugo kolo kvalifikacija, dok će među povlašćenima biti Fenerbahče iz Turske, koji vodi Žoze Murinjo, i Dinamo iz Kijeva iz Ukrajine, što znači da Partizan ima dva potencijalna protivnika.

Iako bi, na papiru, tim Aleksandra Stanojevića mogao imati nešto lakši zadatak protiv Ukrajinaca, nema sumnje da će svaki meč biti spektakularan. Ko god bude došao u Beograd, očekuje nas prava fudbalska poslastica.

Ono zbog čega bi duel sa Dinamom iz Kijeva bio potencijalno problematičniji za ceo srpski fudbal jesu navijači. Naime, poznat je dobar odnos srpskih i ruskih navijača, te je vrlo moguće da će u tom slučaju doći do provokacija zbog rata koji se odvija između Rusije i Ukrajine.

To ne bi bilo dobro pre svega za ugled srpskog fudbala, ali ni za Partizan koji bi u tom slučaju možda bio i drakonski kažnjen.

Prvi mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju se 23. i 24. jula, dok su revanši zakazani za sedam dana kasnije.

4
4

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter