0
EURO 2024

Xherdan Shaqiri i Valon Behrami Srbija - Svajcarska, Serbia - Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

MALO KO GA VOLI, ALI ČOVEK JE LEGENDA ŠVAJCARSKOG FUDBALA: Rekord koji nisu mogli ni Mesi ni Ronaldo da dostignu!

Objavljeno: 19.06.24 u 23:09

Oborio je rekord koji ni oni najveći nisu mogli.

Fudbaleri Švajcarske i Škotske podelili su bodove u meču drugog kola grupe A ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, a konačan rezultat utakmice iznosio je 1:1.

 

Naime, poveli su predstavnici selekcije sa Ostrva već nakon deset minuta igre, a strelac gola za Škote bio je Skot Mektominej.

Ipak, sredinom prvog poluvremena, dobili smo i konačan rezultat utakmice, a njega je postavio Đerdan Šaćiri, koji je fantastičnim golom vratio rezultat u egal.

Ovim je ofanzivac ušao u istoriju, jer je zatresao  mrežu bar jednom na poslednjih šest velikih turnira zaredom. Tri Mundijala i Eura, uključujući naravno i ovaj u Nemačkoj.

Treba istaći da su Švajcarcima dva gola poništena, najpre Endoja, nakon pola sata igre, da bi u finišu drugog dela i Embolu poništen pogodak. Oba zbog malog ofsajda.

Veliku su priliku u drugom poluvremenu imali i Škoti, kada su nakon centaršuta Robertsona pogodili stativu iz neposredne blizine.

Švajcarska je ovim bodom gotovo sigurno obezbedila učešće u narednoj fazi, dok je Škotsa pod imperativom pobede nad Mađarskom.

Standings provided by Sofascore

 

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter