0
EURO 2024

Serbia's Anrija Zivkovic (Left) in a duel with England's Jude Bellingham during the UEFA EURO 2024 group stage match between Serbia and England at Arena AufSchalke on June 16, 2024 in Gelsenkirchen, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

HRVATSKA I ALBANIJA PODELILE BODOVE: Evo zašto je to dobro za Srbiju!

Objavljeno: 19.06.24 u 17:57

Lud meč su odigrlali Hrvati i Albanci

Na Evropskom prvenstvu, meč između Albanije i Hrvatske završio se rezultatom 2:2 nakon 90 minuta intenzivne borbe. Iako je za konačnu računicu još rano, ovaj rezultat može da odgovara Srbiji u borbi za plasman u osminu finala.

Hrvatska je na ovom prvenstvu prošla kroz težak period. Nakon ubedljivog poraza od Španije sa 3:0, doživeli su novi udarac protiv Albanije. U ovom meču, Albanci su prvi poveli, Hrvati su preokrenuli rezultat, ali je utakmica ipak završena remijem.

FOTO: X/ @EURO2024

U Grupi B, Španija i Italija imaju po tri boda i njihov međusobni duel će najverovatnije odlučiti ko će zauzeti prvo, a ko drugo mesto u grupi. Hrvatska i Albanija imaju po jedan bod iz dva susreta, s tim da Albanci imaju negativnu gol razliku od 3:4, dok Hrvati imaju 2:5.

Ovakva situacija u grupi B je skoro idealna za Srbiju. Naime, ukoliko izabranici Dragana Stojkovića Piksija trijumfuju nad Slovenijom, gotovo sigurno bi obezbedili treće mesto u svojoj grupi, što bi ih postavilo ispred trećeplasirane ekipe iz Grupe B. Time bi Orlovi morali da budu bolji samo od još jedne trećeplasirane selekcije kako bi se plasirali u osminu finala i među najboljih 16 ekipa.

Serbia’s Filip Mladenovic (Left) vies with England’s Bukayo Saka (Right) during the UEFA EURO 2024 group stage match between Serbia and England at Arena AufSchalke on June 16, 2024 in Gelsenkirchen, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

Podsećamo, u nastavak takmičenja plasiraće se prve dve selekcije iz svake grupe, kao i još četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Rezultati iz Grupe B, stoga, donose nadu Srbiji za dalji plasman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter