28
EURO 2024

Serbia's players: Nikola Milenkovic goalkeeper Predrag Rajkovic Strahinja Pavlovic Sergej Milinkovic-Savic Milos Veljkovic Aleksandar Mitrovic Dusan Vlahovic Filip KosticSasa Lukic Nemanja Gudelj Andrija Zivkovic prior to the UEFA EURO 2024 group C football match between Serbia and England at Arena AufSchalke on June 16, 2024 in Gelsenkirchen, Germany. Pedja Milosavljevic/STARSPORT

FSS PRETI ISTUPANJEM SA TAKMIČENJA: Srbija neće igrati ukoliko nešto ne bude preduzeto!

Objavljeno: 19.06.24 u 23:33

Radiklani stav naših predstavnika.

Tokom današnjeg meča drugog kola Evropskog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Albanije, dogodio se incident koji je zasenio sportski spektakl. Naime, u drugom poluvremenu, tačnije u 59. minutu, stadionom u Hamburgu su se čule sramne uvrede na račun Srba.

Navijači oba tima su u jednom trenutku počeli da skandiraju „Ubij, ubij Srbina“, a ovo skandiranje je bilo toliko glasno da se jasno čulo i u TV prenosu. Iako uvrede nisu dugo trajale, njihov odjek je bio snažan i nepogrešivo zabeležen.

Očekuje se da će UEFA reagovati na ovaj incident, jer su ovakva ponašanja apsolutno neprihvatljiva i narušavaju sportski duh takmičenja. Organizatori prvenstva i nadležne institucije su već upoznati sa situacijom i verovatno će uslediti odgovarajuće sankcije.

U susret tome Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, izjavio je da će naš nacionalni tim napustiti Evropsko prvenstvo ukoliko albanski i hrvatski fudbalski savez ne budu kažnjeni,

„FSS će zahtevati od UEFA najoštrije mere, pa i po cenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja“, rekao je Šurbatović za RTS, ali nije precizirao kakvu kaznu očekuje:

„Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Ne znamo šta to tačno znači“.

Nastavio je da priča o spornim dešavanjima i zahvalio se Evropskoj kući fudbala na tome što je oduzela akreditaciju albanskom novinaru koji je provocirao srpske navijače.

„Uputićemo apel UEFA povodom današnjih dešavanja. Nemaju nikakve veze sa sportom i fudbalom. Ne želimo da politizujemo prvenstvo“, kaže Šurbatović.

UEFA je danas sa ukupno 14,500 evra kaznila i Srbiju.

„Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jedngo pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda“, objašnjava Šurbatović, koji zaključuje još jednim osvrtom na današnji incident u Hamnburgu:

„Nije zapamćeno u istoriji fudbala. Takvim stvarima nije mesto u fudbalu. Ne želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu ako se takve stvari dešavaju. Sigurno smo, pošto smo u stalnoj komunikaciji sa UEFA, da će one biti rigorozne.“

832
143

28 Komentara

  1. Sport i politika ne idu zaedno.Sportska arena ne smee se koristiti za uvrede,pretnje i govor mržnje na nacinalnoj,verskoj i rasnoj osnovi.Evropska fudbalska federacija hitno da preuzme sankcije i to više ne smee se ponoviti.

    15
    0
    Odgovori
  2. A sto je sa tenkom koji se nalazio ispred marakane a koji je ucestvovao u napadu na Vukovar. Za nekog vrijede sankcije a za nekoga ne.

    14
    14
    Odgovori
  3. Uuuuu ala ce da se potresu ako mi istupimo iz takmicenja,sve ce jaj.a da im zapiste…jedva bi docekali pa da nam zveknu neku kaznu i suspenziju zbog napustanja prvenstva

    7
    3
    Odgovori
  4. Paćenici boje se svega što počinje sa SR pa dobiju muda u masi.
    To se dešava jer poso nije urađen do kraja.

    6
    4
    Odgovori
    • Ahahaaha…aj ti budi mudo pa to napravi,vidim da si već napisao srpska Hercegovina. Seljoberu nikad nije bila nit će kad bit..dobro da nisi napisao: cijeli svijet je Srbija samo što to oni ne znaju. Vjerujem da si bio u ljudima kad je rat bio ili da rata nisi nit osjetio,a sad si eto hrabar.. Može,može, ni mi nismo dokraja napravili a trebali smo,nismo vas sve protjerali u srbiju a to zahvalite amerima.

      13
      6
      Odgovori
  5. Sve takve parole I p4ovokqcije treba dobro kazniti .To nema veze sasportom . Mrznja , uvrede , provokacije stroganoff kaznjavati .Znase gdjeje mjesto huliganima .

    12
    1
    Odgovori
        • Nisi pratio do kraja,zato dudlaj jaja.Bgm Simatovic i Stanisic nakon sto je vijeće je prihvatilo žalbu tužilaštva i zaključilo da su odgovorni za UZP koji je za cilj imao nasilno uklanjanje nesrpskog stanovništva kroz cijelo trajanje rata u BiH.Udruzeni Zlocinacki Poduhvat.Nisu radili za Makedoniju nego za Milosevica i srbijicu!

          1
          3
        • Presuđena da nije spriječila genocid a mogla je tako piše u presudi međunarodnog suda

          0
          1
      • NA SILU FASIZAM IZGLASAO A VECINA COVECANSTAV NIJE , 67 ZA A 110 ZEMALJA PROTIV A TI VIDI PLACENICI DA NAPRAVE SREBRENICU PA SAD LAJU KAKO JE GENOCID N, NEMCI AMERIKANCI KOJI POBILI VELIKI DEO NARADO U SVETU!

        4
        1
        Odgovori
        • Ako si suzdrzan nisi protiv,jbt vi kad kazete da je zemlja okrugla nije vam vjerovati.Vijeće je prihvatilo žalbu tužilaštva i zaključilo da su Stanisic i Simatovic
          odgovorni za UZP koji je za cilj imao nasilno uklanjanje nesrpskog stanovništva kroz cijelo trajanje rata u BiH.

          3
          2

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter