0
EURO 2024

ELBASAN, OCTOBER - OCTOBER 08: Albania's fans cheer their team before the Euro 2016 qualifying football match between Albania and Serbia at the Elbasan Arena in Elbasan on October 08, 2015. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

BRAVO MAJSTORE: Komentator održao „bukvicu“ Albancima dotakao se i suspendovanog novinara! (VIDEO)

Objavljeno: 19.06.24 u 17:44

Albanci ponovo provociraju

Na utakmici između Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu, koja je završena rezultatom 2:2, zabeležene su mnoge neprikladne poruke koje su izazvale burne reakcije. Tokom meča, navijači su uzvikivali „KosovoŠiptarija“ i skandaloznu poruku „Ubij Srbina“, što će verovatno izazvati reakciju UEFA.

Incidenti nisu prošli nezapaženo kod komentatora TV Arena Sport, Mladena Stojanovića, koji je uživo u programu oštro osudio ponašanje albanskih navijača.

Moram jednostavno reći da su Albanci iskoristili jedan veliki sportski događaj kakav je Evropsko prvenstvo da plasiraju nacionalističko-šovinističke poruke. Sportski teren, neko bi im to konačno morao objasniti, ne treba da bude poligon za mržnju, sport je zamišljen da spaja, a ne da razdvaja ljude. Sport je najmanje pozornica za ostrašćenost i plasiranje besmislenih političkih poruka. To bi pre svega trebalo da znaju oni koji predstavljaju novinske redakcije. Izgleda da novinar Sadiku, koji je tokom meča Engleska – Srbija pokazivao Srbima dvoglavog orla, nije dovoljno edukovan, pritom pati od minimalnog koeficijenta socijalne inteligencije. Pretpostavljam da ste čuli da mu je UEFA oduzela akreditaciju. Tako da se sada može eto samo priključiti ekstremnim albanskim navijačima. I sve ovo što kažem, opet ponavljam, odvajam od fudbalera, koji ovde dostojanstveno predstavljaju svoju zemlju.

8
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter