2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

10 GODINA ZVEZDANA TERZIĆA U CRVENOJ ZVEZDI: Evo šta je sve klub uradio od njegovog dolaska! (VIDEO)

Objavljeno: 19.06.24 u 18:59

Od kada je Zvezdan Terzić u Crvenoj zvezdi klub za samo za uspehe

Tog 19. juna 2014. godine radnici su štrajkovali, a struje na Marakani nije bilo, pa je novi šef stručnog štaba u tom trenutku morao da bude promovisan na terasi. I nije se krenulo od nule, već iz minusa i ogromnog duga. Zvezda je tada bila daleko ispod nivoa kakav joj pripada na osnovu istorije i reputacije.

U ovih 10 godina, urađeno je mnogo toga, a Zvezda je sada na jakom evropskom nivou. Učešća u evropskim takmičenjima se podrazumevaju, a ravno katastrofi bi bilo samo i pomisliti da Zvezda ne bude šampion Srbije. Ruše se rekordi i pišu se nove stranice istorije, a Zvezdina publika nikada nije bila ovoliko brojna i ujedinjena oko uspeha voljenog kluba.

Pamtiće se plus 32 u odnosu na večitog rivala, veličanstvene noći protiv Krasnodara, u Salcburgu, ali i skalp tada najboljem timu na svetu Liverpulu. Taj čuveni 6. novembar 2019. godine i 2:0 protiv Klopove mašinerije je nešto o čemu je ceo svet pričao i nešto o čemu će se i za 100 godina pričati kada je reč o navijačima Zvezde.

Usledio je period stabilnosti, velikih očekivanja koja su bivala ispunjena i etabliranje Zvezde kao najmoćnijeg kluba na Balkanu. Zvezda je ujedno postala i brend, klub koji u ovom delu Evrope nema ravnog sebi.

Postali smo bastion najtalentovanijih srpskih fudbalera, reorganizovana je Omladinska škola, i formirali smo sijaset reprezentativaca na koje smo danas ponosni. Izgrađeni su novi tereni, modernizovan je stadion i ide se u korak sa najvećim klubovima na svetu.

Zvezda je sa Zvezdanom Terzićem na čelu kluba u ovih 10 godina uspela da osvoji osam titula i četiri kupa, odnosno četiri duple krune. Zvezda je za to vreme tri puta nastupila u grupnoj fazi Lige šampiona i četiri puta igrala Ligu Evrope, a očekuje je još jedna grupna faza ove jeseni.

Verujemo da će naredna decenija biti još uspešnija!

6
2

2 Komentara

  1. Drago mi je što profesionalno obavljate posaokao Terzićevo i Ćovićevo glasilo.Šteta što ne pišete i o politici,ugrozili biste Informer i Alo. Samo napred

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter