0
Ostali sportovi

FOTO: OKS

VELIKI USPEH BARNE: Srpski plivač se plasirao u finale Evropskog prvenstva!

Objavljeno: 18.06.24 u 23:31

Barna je napravio izuzetan rezultat, ali ga pravi izazov tek čeka

Srpski plivač Andrej Barna ostvario je izvanredan uspeh plasiravši se u finale trke na 100 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu koje se održava u Beogradu. Barna je u polufinalu zauzeo drugo mesto sa vremenom od 48.04 sekunde.

Trka se održala na bazenu Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“, gde je Barna briljirao, završivši kao prvi u svojoj grupi. Njegov rezultat od 48.04 sekunde bio je dovoljan za drugo najbolje vreme u polufinalu, dok je najbrži bio Rumun David Popovići sa vremenom od 47.82 sekunde.

Finalna trka je zakazana za sutra, kada će se Barna boriti za medalju.

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima, koje se po prvi put održava u Beogradu od 10. do 23. juna, okuplja takmičare iz više od 40 zemalja.

Oni se nadmeću u četiri discipline: plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama. Ovaj šampionat predstavlja i poslednju priliku za plivače da osiguraju svoje mesto na predstojećim Olimpijskim igrama.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter