0
Fudbal
Matija Šarkić

FOTO: FSCG

TUŽNA SCENA IZ PODGORICE: Savićević se u suzama oprostio od tragično preminulog reprezentativca Crne Gore! (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.24 u 16:46

Scena koja razara dušu

U Crnogorskom narodnom pozorištu u utorak je održana komemoracija u čast Matije Šarkića (26), talentovanog crnogorskog golmana, koji je tragično preminuo prošlog vikenda u svom stanu u Budvi.

Porodica, prijatelji, saigrači i članovi Fudbalskog saveza Crne Gore okupili su se da odaju počast Šarkiću, koji je ostavio neizbrisiv trag u crnogorskom fudbalu. Komemoraciji su prisustvovali i bivši saigrači, kao i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević.

Tokom emotivnog govora, Savićević je istakao Šarkićeve kvalitete i doprinos fudbalu, ali se morao zaustaviti zbog suza koje su preplavile njegov govor.

Naš Šarka, kako su ga od milošte zvali, iz treninga u trening, iz nastupa u nastup, uveravao je sve u stručnom štabu nacionalnog tima da je golman svetske klase – rekao je Savićević kroz suze.

@rtcg_meKomemorativna sjednica povodom smrti Matije Šarkića održana je danas u Crnogorskom narodnom pozorištu. Komemoraciji, koju je organizovao Fudbalski savez, prisustvovali su i članovi porodice, reprezentativci, saigrači iz Belgije i Engleske, brojni sportski radnici. Na komemoraciji govorili su predsjednik FSCG Dejan Savićević, kapiten Crne Gore Stevan Jovetić, Matijin brat blizanac Oliver Šarkić i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. Prerano preminuli reprezentativac Crne Gore sahranjen je juče, u krugu porodice. • • • #crnagora #fscg #fudbal #matijasarkic #hrabrisokoli #komemoracija #rtcg

♬ original sound – Radio i televizija Crne Gore

Matija Šarkić je sahranjen u ponedeljak, u krugu porodice. Njegov fudbalski put započeo je u mlađim kategorijama Anderlehta, odakle je prešao u Aston Vilu. Iako nije uspeo da zaigra za prvi tim Aston Vile u ligaškim mečevima, njegova karijera obuhvatala je nastupe na pozajmicama u različitim klubovima. Nakon Aston Vile, prešao je u Vulverhempton, gde je takođe bio na pozajmicama, a poslednje mečeve odigrao je za Milvol u Čempionšipu.

Matija Šarkić je samo desetak dana pre svoje smrti branio na prijateljskoj utakmici između Belgije i Crne Gore, gde je svojim izvanrednim odbranama impresionirao protiv tima koji su predvodile svetske zvezde poput Kevina de Brujnea, Romelua Lukakua i Žeremija Dokua.

Njegova smrt ostavila je dubok trag u crnogorskoj fudbalskoj zajednici, a mnogi će ga pamtiti kao posvećenog i talentovanog sportistu koji je uvek davao sve od sebe na terenu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter